Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Arnesson är Redbergslids meste målskytt

Linus Arnesson, 26, är Redbergslids IKs meste målskytt genom tiderna. Legendaren Magnus Wislander spar inte på krutet när han hyllar mittnian. – Det han gjort för Redbergslid värdesätter jag på ett otroligt högt sätt, säger Wislander.

Fredrik Pettersson får ursäkta, nu är det Linus Arnesson som är klubbens eviga skyttekung. Mot IFK Ystad sköt sig Hedemora-killen sig nämligen förbi Petterssons 1181 mål och är nu med sina 1184 fullträffar Redbergslids IKs meste målskytt.

RIK-legendaren, tillika assisterande tränaren, Magnus Wislander hyllar sin 26-årige mittnia efter niomålsmatchen mot Ystad.

– Jag tycker verkligen detta är fantastiskt roligt, det han gjort för Redbergslid värdesätter jag på ett otroligt högt sätt.

Wislander fortsätter:

– Det här bevisar bara att han är och har varit en notorisk målskytt under en längre tid, jag tycker det här är skitroligt!

Meste målskytt – i rekordfart

"Fiskar´n", som Pettersson gick under, gjorde sin sista match i Redbergslid 2013 och gjorde sammanlagt 362 matcher för Göteborgsklubben. Då var han 32 år gammal.

Arnesson blev meste målskytt i klubben med drygt 100 färre spelade matcher, samtidigt som han är drygt sex år yngre än vad Pettersson var 2013.

– Han har ju givetvis ett väldigt bra målsnitt och som sagt så har han bevisat vilken vass målskytt han är. Men något som är anmärkningsvärt är att han inte gjort så väldigt många av målen på straff, det är en väldigt hög andel spelmål.

Jämför med Lövgren under storhetstiden

Magnus Wislander vill även lägga ett stort fokus på under vilken era som målen gjorts. Senaste SM-guldet för klubben kom 2003 och 90-talets storhetstid är ett minne blott, något som gör Arnesson än mer speciell i Wislanders tycke.

– Kollar man på Stefan Lövgren som är trea i bland mesta målskyttarna så kom ju hans mål under en tid som vi var ledande i Sverige och öste in mål, säger han och fortsätter:

– Nu är vi långt från vår storhetsperiod och har fått slita för att nå slutspel, så det säger ju mycket om Linus.

Haft en tung period

För Arnesson har karriären inte varit en dans på rosor. Han har brottats med alkoholproblem och berättat om livet med ADHD-diagnos.

Något som gör det än lättare att glädjas åt den 26-åriga dalmasen.

– Han kom till klubben som junior, han har kämpat med sina egna problem samtidigt som klubben också haft det tungt. Han har liksom kämpat mot klarat det på ett eget sätt samtidigt jag följt honom i under hela hans tid här och gått genom dalar med honom.

– Så det är klart att det blir extra speciellt att han fått göra detta, konstaterar Wislander.

"Förtjänar verkligen att det går bra"

En som gärna hade varit på plats i Lisebergshallen på torsdagskvällen när Linus Arneson satte målrekord är hans pappa Stefan Arnesson, Linus pappa.

-Tyvärr kom jobbet emellan den här gången, vilket så klart var väldigt tråkigt, säger Stefan Arnesson

Men han är förstås väldigt stolt över sonens framgångar på handbollsplanen.

- Verkligen. Linus har jobbat hårt för dem och inte alltid haft det så lätt. Han förtjänar verkligen att det går bra, säger Stefan Arnesson och fortsätter:

- Jag tycker det är roligt att följa honom på plats, men eftersom vi bor i Hedemora är det inte alltid så enkelt. Men när RIK har matcher norröver försöker jag ta mig dit. När de spelar mot Guif i Eskilstuna är det hemmaplan för mig, då har jag bara 15 mil enkel väg, säger Stefan Arnesson med ett skratt och tillägger:

-Faktum är att det blir lättare när Linus blir proffs i Tyskland, då kan jag flyga dit, det är smidigare, säger den stolte pappan.

Se vilka som är Redbergslids tio mesta skyttar genom tiderna i bildspelet ovan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.