Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Aranäs vände och skrällde mot topplaget

Vilken vändning, Aranäs!  Målvakten Daniel "Berka" Bergqvist, 30, storspelade när topplaget Ystad besegrades med 24-19 -Vår bästa match hittills, berömmer tränaren Toni Johansson efter skrällen.

När det stod 11-6 till gästerna i första halvlek var det nog en och annan i publiken som befarade att Ystad skulle behålla greppet och vinna.
Men Aranäs ville annat och krigade sig in i matchen.
-Spelmässigt tycker jag att vi var riktigt bra i första, det var bara målen som fattades, säger Toni Johansson. 
Inledningen var jämn, efter drygt elva minuter var det lika, 4-4. Därefter ryckte Ystad, bland annat efter storspel av 35-årige målvaktsveteranen  Anders Persson.
I slutet av halvleken började dock Ystad tappa greppet, Aranäs närmade sig och i paus ledde Skåningarna bara med tre mål, 9-12.
Något skönspel i matchen det aldrig frågan om – däremot mycket vilja och kamp och en hel del spänning inför de 1 150 som kommit till Aranäshallen.
Inte minst visade Aranäs  kraft och vilja i den andra halvleken.
Ystads offensiva spel stod inte att känna igen.  Skåningarnas första mål kom efter tio minuter, det andra åtta minuter senare...
En som starkt bidrog till Aranäs vändning i andra var målvakten Daniel ”Berka” Bergqvist. Han visade hög klass och mer eller mindre stängde igen när Ystads anfallare med Kim Andersson i spetsen förtvivlat försökte göra mål.
- "Berka" var fantastisk i dag och har en stor del i segern, säger Toni Johansson.
Rutinerade lagkaptenen Bergqvist sprider lugn bland de yngre spelarna.
- När det är timeout är det hans visdomsord man lyssnar på. Han har bra blick över spelet och är tydlig med hur han vill ha det i försvaret, säger Johansson.
Aranäs fortsatte att trumma på i andra, gick i kapp efter en knapp kvart (14-14) och gick sedan upp i ledning, 17-14 med tio minuter kvar.
Det greppet släppte inte Aranäs som till slut vann med fem mål.
-Det som gör mig extra glad är att vi gör ett bra jobb över hela banan i 60 minuter, inte minst är försvarsspelet riktigt bra i andra, berömmer Johansson.

Bra i Aranäs var också snart 21-årige Rasmus Thorbjörnsson som rörde om rejält på högerkanten.

- Dessutom stabil i straffsituationerna, känns skönt att vi har flera bra straffläggaren säger Toni Johansson.

En som nog inte tyckte att det var lika kul i Aranäshallen på onsdagen var Ystads tränare Jerry Hallbäck.
Han tränade Kungsbackalaget fram till i våras och såg till att klubben blev kvar i högsta serien innan han lämnade för att bli huvudtränare i just Ystad.
Men vid första återbesöket i gamla hemmahallen blev det förlust.
 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.