Aranäs till elitserien

ANNONS
|

Redan fem minuter före slutsignalen delades de förtryckta löpsedlarna ut till den rekordstora publiken (1 150). Strax efteråt plockades guldhjälmarna fram och när domarna blåste av matchen visade anslagstavlan 35–27. Spelarna dansade i mittcirkeln, publiken stod upp och hela hallen var på bästa festhumör.

- Det här är det allra största jag varit med om, skrek tränaren Mikael Franzén. Det slår ut SM-guld och allt annat. Det här är ett bygge som tagit sex år och nu står vi här. Helt fantastiskt.

Omringad av mängder av supportrar står Niklas Johansson i mittcirkeln. Hans tröja är dyngblöt, men av doften att döma är det inte bara svett, utan en och annan droppe Pommac.

ANNONS

- Vem kunde tro det här för ett par år sedan, frågar han sig.

25-åringen har gjort den långa resan från division II och som nu resulterat i en Elitserieplats.

- Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Jag har två år kvar på kontraktet och jag tror jag fortsätter, säger han med ett stort leende.

Aranäs har ett riktigt ungt lag och i gårdagens laguppställning var Tobias Nilo äldst med sina 27 år. Majoriteten är födda 1988 och 1989.

Ordföranden Åke Demén gick omkring och bara njöt. Det tänker han göra ett tag, men sedan är det dags att sätta ner fötterna för nya utmaningar. Förutom att sportsligt förstärka laget med "en eller två toppspelare", pratar han om en ny hall och ytterligare ett par, tre miljoner kronor i intäkter för att klara av elitseriespel.

- Kommunen har sagt att de är beredda att bygga en ny arenahall för 40 miljoner kronor, men något beslut är ännu inte fattat. Exakt när den skall byggas och var den skall ligga känner jag inte till, men däremot så vet jag att elithandbollsorganisationen inte ger oss någon dispens om vi inte har något beslut.

ANNONS

Aranäs slogan säger att laget är Kungsbackas stolthet och en säkrad Elitserieplats kan en dag som den i går uppfattas som en hygglig passning till de beslutande i kommunstyrelsen.

Sedan tidigare är det klart att Mikael Franzén blir ny tränare i Sävehof och att Dennis Sandberg tar över Aranäs.

Elitserielaget.

ANNONS