Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christoffer Brännberger var allt annat än nöjd med Sävehofs första halvlek mot Aranäs.  Bild: MATHIAS BERGELD
Christoffer Brännberger var allt annat än nöjd med Sävehofs första halvlek mot Aranäs. Bild: MATHIAS BERGELD

Aranäs snodde poäng av Sävehof i Kungsbacka

Aranäs lyckas lugga Sävehof på en poäng i Kungsbacka ishall. 29–29 (15–10) i en match som bjöd på massor av spänning – och en galen upphämtning!
– Förbannat surt! Den här matchen skulle vi ha vunnit, säger Sävehofs målvakt Simon Möller till C More.

Det är hemmalaget Aranäs som inleder allra vassast mot Sävehof i Kungsbacka ishall. Laget har 15–10 i paus – och får Sävehofs Christoffer Brännberger att surna till rejält.

– Det är precis som förra matchen. Vi startar sjukt dåligt försvarsmässigt. Vi kliver inte in 100 procent bakåt – och det är jävligt frustrerande, säger han i C More-intervjun.

Brännberger tillägger:

– Jag hoppas att vi kan justera det i precis som förra matchen – och bli mycket bättre i andra. Och straffa Aranäs på kontring. Det tycker jag saknas. Vi är ett bättre lag.

I den förra matchen stod det 15–15 mot jumbon Helsingborg efter 30 spelade minuter – för att sluta med 32–24 för Sävehof till slut.

Det tar 13 minuter av andra halvleken, men när Rune Schröder skjuter in bollen i mål så är Sävehof plötsligt ikapp. Fem måls underläge har hämtats hem, 21–21 står det på mediekuben i Kungsbacka ishall.

Där är och då talar allt för laget från Partille – som går upp till en stabil ledning med 27–24.

Men så vaknar Aranäs till liv igen – och trots att Simon Möller står för en del fina räddningar lyckas han inte spika igen fullständigt.

Hemmalaget går, anförda av Philip Jonsson, upp till 29–29 – och har till och med sista anfallet för seger.

– Jag tror vi får vara glada för den här poängen. Vi får i alla fall något mer än en god insats med oss här. Den här prestationen bidrog i alla fall till poäng, så det är enklare att glädjas, säger Jonsson till C More efter åtta mål.

Och Sävehofs målvakt Simon Möller är inte nöjd.

– Det vi ska ta med oss är att vi kommer tillbaka, vi har har fem måls underläge inför andra. Men det är förbannat surt. Det här matchen skulle vi ha vunnit ...

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.