Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Aranäs säkrade kontraktet efter drama mot Karlskrona

Kungsbacka har ett lag i Handbollsligan även nästa år. Aranäs räddades av ett stolpskott i slutsekunden och vann kvalserien mot Karlskrona med tre raka segrar.
– Det är ren och skär ångest, säger Aranäs Philip Jonsson om det dramatiska avgörandet.

Efter två raka segrar i kvalet mot Karlskrona hade Aranäs på skärtorsdagen chans att säkra kontraktet i Handbollsligan. Men det var inte tal om att slå av på takten och känna sig säkra hos hemmalaget Aranäs.

Allsvenska Karlskrona bjöd upp väl i Kungsbacka Sporthall. Lagen spelade jämnt i tio minuter, sedan skaffade sig Aranäs en tremålsledning men gästerna lät det inte rinna iväg utan kom tillbaka. Aranäs häll dock gästerna bakom sig och drog ifrån igen, till 16-13 i paus.

– Jag tycker vi sköter det väldigt bra, vi håller oss till det vi avtalat i både anfallet och försvaret och går ifrån välförtjänt, sägr Aranäs Philip Jonsson.

Kan ha två lag i högstaligorna

I den andra halvleken lyckades Aranäs inte skaka av sig Karlskrona, även om man hela tiden behöll ledningen. Gästerna skapade nerv i matchen och reducerade till 28-27 med minuten kvar och sedan var man bara en stolpträff i slutsekunden från att kvittera, men resultatet stod sig.

– Det är ren och skär ångest. Vi borde kunna stänga det på ett mycket bättre sätt men det viktigaste är att vi har ett mål mer än dem och det har vi, säger Philip Jonsson.

Segern innebär att Aranäs spelar i Handbollsligan även nästa säsong och Karlskrona blir kvar i allsvenskan.

– Till slut satt det väldig långt inne men det är sista perioden med de sista åtta matcherna som gjort att vi står här och har vunnit ett kval. Man känner sig väldigt stolt nu.

Aranäs kan få två lag i högstaligorna nästa säsong – på fredagen inleds damernas kval till SHE mot Skövde HF.

– Vi följer och kollar och stöttar dem, de är ju i Karlskronas situation och har allt att vinna och det hoppas man de löser och vinner kvalet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.