Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Aranäs publiksuccé – dubblat snitt på fyra år

HK Aranäs framgång fortsätter på och vid sidan av planen. Publiken har på fyra år dubblerats. – Det snackas mycket handboll på stan, säger klubbens marknadsansvarige Pelle Linders.

Säsongen har redan smygstartat för HK Aranäs som, under onsdagen, gästade IFK Kristianstad (förslut, 29–18). Detta med anledning av att Skånelaget ska få sitt schema att funka när det är dags för Champions League under hösten. I dag drar Handbollsligan igång på fullt allvar och Kungsbacka-laget tar emot HK Malmö i sin hemmapremiär.

Hur många som kommer till Aranäshallen återstår att se, men vad man kan konstatera är att klubben haft en konstant ökning när det kommer till publiksnitt.

– Vi har fått upp ett riktigt bra snitt här nu, men det här är inget arbete som har gått fort. Vi har jobbat på att försöka få upp en trivsam atmosfär och att folk känner sig väldigt välkomna när man kommer hit, säger klubbens marknadsansvarige Pelle Linders.

När man senast spelade i handbollens högsta liga hade klubben ett hemmasnitt på strax över femhundra. Nu, fyra år senare, har man så gott dubblerat den siffran. En av nycklarna till höjningen har varit att laget inte längre spelar i ishallen, som man tvingades till då Aranäshallen inte höll kraven för att spela i dåvarande Elitserien. Något som, 2015, löstes genom en del justeringar.

"Vi är på rätt väg" 

– Det var kallt som fasen och man satt långt från planen, handboll ska upplevas på nära håll. Där är Aranäshallen i världsklass för där sitter publiken nästan på avbytarbänken och man är väldigt nära.

Några sportsliga framgångar motsvarande Sverigetoppen finns det inte för HK Aranäs. Debuten i den högsta ligan kom 2010 och med årets säsong är klubben uppe i totalt sex säsonger i högsta ligan. Trots detta har man ett högre snitt än lokalrivalerna Redbergslid, en klubb med mängder av SM-titlar och som slutade trea förra säsongen.

– Där tror jag att vi har en yngre publik, vi har våra ungdomslag och är en stor handbollsklubb i Sverige. Vi har ju över 800 aktiva ungdomar under 19 år, då är det kart att det blir lite publik.

Det har ju slagit väl ut att det är väldigt många ungdomar som är på våra matcher.
– Sen är vi ju den enda elitklubben som spelar i den högsta ligan här i Kungsbacka, det är TV-sända matcher och det snackas mycket handboll på stan. Vi är helt klart på rätt väg. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.