Aranäs spelare jublar efter en seger.
Arkivbild. Efter en stark upphämtning mot Karlskrona är Aranäs en match från fortsatt spel i handbollsligan. Bild: NICKLAS ELMRIN

Aranäs kopplar järngrepp om kvalet efter stark upphämtning

HK Aranäs stod för en stark vändning och besegrade HIF Karlskrona med 25–23. Därmed är Kungsbackalaget endast en seger från fortsatt spel i handbollsligan.
– En match varar i 60 minuter har jag fått höra, och det stämmer väl i dag, säger tränare Jerry Hallbäck till C More.

ANNONS
|

Med en seger i första mötet hade HK Aranäs en förhoppning om att koppla ett järngrepp om kvalserien mot HIF Karlskrona, men det syntes inte på plan.

I alla fall inte första halvleken.

Aranäs stod då för direkt svaga 30 minuter där man i stundom var oförmögna att få bollen i mål. Eller ens på mål. I stället var det HIF Karlskrona som ångade på och såg ut att vara laget som spelat i handbollsligan, inte allsvenskan, under säsongen.

Därmed fanns det mycket att fundera på för tränare Jerry Hallbäck och hans Aranäs som gick in i pausvilan med ett 9–14-underläge.

ANNONS

– Vi får ingen bra start på matchen och vi bränner lite lägen inledningsvis, där känns det som vi blir lite stressade och får frustration. Då tar vi tidiga avslut och vi springer inte hem ordentligt, de får kontra på oss, säger Hallbäck till C More efter matchen.

Stark upphämtning i andra

Maskineriet tuffade så småningom igång för Aranäs. Under den andra halvleken täppte man framför allt igen bakåt, men lyckades också få ordning på skyttet till slut.

Med mindre än tio minuter kvar att spela hade Aranäs vänt efter att bröderna Rasmus och Tobias Thorbjörnsson satt sammanlagt fyra mål på lika många minuter.

Den starka upphämtningen resulterade i en Aranässeger med 25–23.

– En match varar i 60 minuter har jag fått höra, och det stämmer väl i dag. Man är lite trött, lite andfådd, säger en lättad Jerry Hallbäck.

Aranäs tränare Jerry Hallbäck jublar med spelare.
Aranäs tränare Jerry Hallbäck var lättad efter segern mot Karlskrona. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Kan avgöra på skärtorsdagen

I och med segern kan nu Aranäs avgöra kvalet till handbollsligan på skärtorsdagen. Nu väntar några dagars uppladdning.

– Framför allt blir det att sätta sig och klippa igen, titta på detaljer. När man möter samma motståndare, match efter match, så får man fokusera på sitt egna spel såklart men också vad som kan komma, vad blir nytt och lite sånt. Vi får landa i detta först, sen får vi ta nytt tag.

ANNONS

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS