Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Aranäs tränare Toni Johansson var inte nöjd med sättet hans lag svarade på Mellegårds skada. Bild: Bildbyrån. 

Aranäs klappade ihop mot Malmö

Efter knappa 40 minuter gick Pontus Mellegård i golvet av en hake i pannan. Då föll hans Aranäs ihop mot Malmö och föll med 27-19.

Pontus Mellegårds roll i Aranäs är svår att underskatta. 27-åringen var målbäst i sitt lag så länge han fanns på planen mot Malmö. Med ungefär 20 minuter kvar att spela skulle mittnian vända upp. Då small det.

Malmös Hampus Nygren stötte och hans haka träffade Mellegårds panna och ögonbryn. Båda spelarna föll och låg kvar med smärtor. Pontus Mellegård kom inte tillbaka i spel.

LÄS OCKSÅ: Aranäs klappade ihop mot Malmö

– Domaren kan döma vad som helst där känns det som. Det är svåra situationer. Det är halvläbbigt när han dyker upp sådär. Det är olyckligt. Regelboken är inte så tydlig i de situationerna, säger Aranäs tränare Toni Johansson i Cmores sändning.

"Borde kunna ta ansvar"

Även om Aranäs lyckades kvittera efter skadan blev laget totalt sett betydligt sämre och Malmö, ledda av veteranerna Dan Beutler i mål och Fredrik Petersen i offensiven, var betydligt bättre. 

– Han är en pådrivare i anfallsspelet. Men jag tycker de andra borde kunna ta ansvar när han försvinner. Det lyckas vi inte riktigt med, säger Toni Johansson om effekten av Mellegårds utgång. 

Tillslut vann Malmö med hela 27-19 och nu har Aranäs gått sju raka matcher utan vinst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.