Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Aranäs ger sig inte

Ännu en seger - sedan ett gigantiskt nederlag för HK Aranäs. Licensnämnden flyttar med tvång ned laget som vunnit fyra elitseriematcher i sträck. - Så fegt! Men vi ger oss inte, säger stjärnspelaren Tommy Atterhäll till GP.

Tommy Atterhäll och alla hans klubbkamrater kan inte förstå att licensnämnden straffar enbart Aranäs.

- RIK och Hammarby har misskött sej i många år, men när nämnden får kritik för att inget göra, då är det lilla Aranäs som straffas, fortsätter Atterhäll.

Klubben ska nu undersöka vilka möjligheter som finns att överklaga innan kvalserien börjar.

- För jävligt! tycker ordföranden Kaisa Svennberg. Vi har varit öppna och ärliga, försökt jobba med ekonomin, varit på rätt väg, men får inte någon mera chans. Vi har fått ordning på utgifterna, men inte haft tillräckliga intäkter.

Svenska Handbollförbundet har bidragit till Aranäs ekonomiska problem genom att tvinga bort laget från den egna Aranäshallen och in i ishallen vissa matcher. Det har kostat 20 000 kronor extra varje gång golvet har placerats ut på isen.

HK Aranäs är världens näst största handbollsförening (efter Sävehof i Partille) räknat i antal lag och spelare. Det hjälper inte när elitseriens licenser fördelas.

Laget genomgick en djup kris i november förra året. Den sviktande ekonomin medförde att alla spelarkontrakt sades upp och vem som ville kunde byta till någon annan klubb.

Istället för sönderfall blev det samling. Bara tre spelare gav sig iväg, resten bestämde sig för att kämpa vidare och gjorde fortsättningen av säsongen till en framgång. Inte minst i slutet av serien har meriterande segrar räknats in.

Men förgäves.

- Vi har spelat gratis, klubben har sanerats och vi har bättre koll på ekonomin än många andra lag i elitserien. Så får vi den här dolken i ryggen. Ska någon avgå, är det den där nämnden som bestämmer, tycker Tommy Atterhäll.

Kvalplatsen får antagligen inte utnyttjas, sista matchen är spelad och i höst väntar allsvenskan, serien under den högsta. Då finns bara spillrorna av gårdagens lag kvar.

Den imponerande breddverksamheten kommer att fortsätta få fram stora talanger, men det lär ta ett tag innan ungdomarna är mogna ens för att tillhöra ett allsvenskt topplag.

På Aranäs plats i kvalet har förbundet placerat elitseriejumbon Västerås. Men sista ordet är inte sagt. Allsvenska tvåan Önnered anser sig kvalificerat för den platsen och hänvisar till reglerna.

Slutomgången i Elitserien betydde inte så mycket. Sävehof säkrade andraplatsen genom en nivåhöjning på slutet borta mot Malmö. Redbergslid kom igång i andra halvleken mot Skånela.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.