Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/10

Aranäs första fullpoängare

Efter en tung inledning för Aranäs nye tränare Toni Johansson, 27, lossnade det ordentligt i bottenmötet mot Helsingborg. - Härligt med första segern, säger han efter segern med 32-24.

Inför säsongen kom Toni Johansson till Aranäs och Handbollsligan från Tyresö och allsvenskan.
Med den entrén blev han också yngste tränaren i högsta ligan.
Men det började tufft – tre förluster på lika många matcher.
- Ändå kändes det hyfsat stabilt, vi inledde trots allt mot lag som tippades hålla till i toppen. Vårt problem låg i det offensiva spelet – vi gjorde inte tillräckligt med mål och tappade fokus i den andra halvleken, säger han.

Mellegård är stekhet


Mot nykomlingarna Helsingborg lossnade det dock rejält framåt, inte minst för pricksäkre Pontus Mellegård som gjorde elva mål var av sex kom på straffar.
- Pontus var stekhet i dag och är oerhört säker från sju meter. Även Max Santos var effektiv framåt med sina fem mål, berömmer Toni Johansson.
Det började dock lite knackigt för hemmalaget i Aranäshallen dit närmare 900 personer kommit för att ta del av första segern. Helsingborg ryckte åt sig en ledning och hade kommandot de första tio minuterna.

Pettersson storspelade i målet


- Sedan möblerade vi om lite i försvaret och satte in lite snabbare spelare i anfallet, vilket fick effekt, säger Toni Johansson vars lag ledde med 15-12 i paus.
Aranäs har även två bra målvakter i Daniel Bergqvist och Erik Pettersson. Den förstnämnde inledde, sedan tog Pettersson över.
Och som han gjorde det!
Ett par direkta prakträddningar, sedan var Pettersson, som förra säsongen var andremålvakt i Alingsås, rejält varm i kläderna, Han spelade resten av matchen och noterade en räddningsprocent på 43,48.
- Han gjorde en väldigt stark insats, skönt att ta ha tillgång till två riktigt bra målvakter, konstaterar Toni Johansson.

Segrar ger energi


Hans första seger i högsta segern satt förstås som en smäck och även för laget som helhet var det viktigt med första tvåpoängaren.
- Det är klart att det betyder mycket för moralen, segrar ger alltid positiv energi. Samtidigt känner jag inte att grabbarna deppat, de vet att de har spelet, det gäller bara få till det. Spelar vi som vi gjorde mot Helsingborg är det fler lag som får se upp. Dessutom gjorde de många målen gott – det är sådant som kan göra skillnad längre fram, säger han.

Ny fyrapoängare väntar


Segern gjorde att Aranäs plötsligt ligger på tionde plats. På fredag väntar Karlskrona, som i går förlorade mot Malmö, borta.
En ny fyrapoängsmatch. Det är sådana drabbningar, mot lag i den nedre delen av tabellen, som vi måste vinna, säger Toni Johansson.
  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.