Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Aranäs föll tungt i hemmapremiären: "En snöplig förlust"

Noll poäng mot Kristiansstad i första omgången – i hemmapremiären mot HK Malmö föll Aranäs igen. – En snöplig förlust, det kändes som att vi var med, säger Pontus Mellegård, som med sina fem mål var Aranäs bästa målskytt.

Aranäs, som i fjol kvalade för att hänga kvar i högsta serien, har fått en tung start på årets säsong. Efter två spelade omgångar har laget så här långt kammat noll poäng. I premiären borta mot svenska mästaren IFK Kristianstad blev det förlust med 18-30 och när det på söndagskvällen var dags för säsongens första hemmamatch blev det återigen nederlag när HK Malmö kom på besök till Kungsbacka. Slutsiffrorna skrevs till 17-24. 

– En snöplig förlust, rent handbollsmässigt kändes det som att vi var med, säger Pontus Mellegård. 

Gästerna satte tidigt hårt tryck och gick upp i ledningen, inledningvis men Aranäs fick snart luft under vingarna och tog sig in i drabbningen och när Pontus Mellegård prickade in en straff efter lite mer än halva den första halvleken var det hemmaledning, 7–6. Malmö lyckades dock återta kommandot, om än knappt, och i paus var det två måls fördel i bortalaget favör.

"Luften går ur en lite" 

I den andra halvleken orkade sedan inte Aranäs stå upp och Malmö kunde tidigt utöka den målmässiga marginalen. 

– Vi brände en del lägen redan i första, men det var framför allt i andra som deras målvakt plockade för många av våra chanser när vi hade hundraprocentiga avslutningslägen, det var det som till slut fällde avgörandet, säger Mellegård och fortsätter: 

– Luften går ur en lite när du gång på gång missar de här öppna chanserna, och när vi sedan inte heller riktigt fick till vårt kontringsspel så blev det tungt för oss. 

Under slutdelen var det full kontroll från Malmös sida och Aranäs fick inkassera säsongens andra nederlag på lika många matcher. Men trots den tuffa starten ser Pontus Mellegård med tillförsikt på framtiden. 

– Vi har hittat ett bra försvarsspel, jag tycker det är bra i båda matcherna. Det destruktiva spelet känns jävligt bra. Det är tydligt och vi vet vad vi ska göra, men framåt har vi inte riktigt hittat rätt än. Vi har inte hittat den där kreativiteten som vi behöver i anfallsspelet, men vi är ett par nya gubbar som ska spela ihop sig, så det är bara att köra på. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.