Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Kungsbackalaget föll mot Skövde med 33–24. Bild: Skärmdump C more
Kungsbackalaget föll mot Skövde med 33–24. Bild: Skärmdump C more

Aranäs föll mot Skövde i den andra matchen i SHE-kvalet

Efter 33–24 till Skövde under tisdagens kvalmatch är uppförsbacken brant för Kungsbackalaget Aranäs.
– De är mer kliniska än oss, säger Aranästränaren Magnus Ferdinandsson.

Efter en knapp 26–22-förlust i det första mötet lagen emellan behövde HK Aranäs vinna tisdagens bortamatch mot Skövde för att hänga med i kvalserien till SHE.

Det skulle dock bli ytterligare en förlust för Kungsbackalaget.

När en av matchens förgrundsfigurer – Skövdes Elma Örtenmark – distinkt tryckte in 1–0 var känslan att Skövde hade bestämt sig för att göra processen kort med Aranäs, och det tog nästan nio minuter innan Aranäs-målvakten Lisa Karlsson fick göra sin första räddning.

Inledningsvis var det också Skövde som klart dominerade matchen, och kunde gå upp i en 8–3-ledning efter 13 minuter.

Sedan vaknade Aranäs. Laget kämpade till sig straff efter straff och med 19 minuter spelade var avståndet lagen emellan bara två bollar.

Halvtidsresultatet skrev dock till 12–8, i Skövdes favör och utgångsläget inför andra halvan hade kunnat vara bättre för Aranäs.

Men det hade också kunnat vara sämre.

– Det är olyckliga starter i de båda halvlekarna, men vi hade en go känsla i paus, säger Aranästränaren Magnus Ferdinandsson.

Och sämre blev det inledningsvis i andra halvleken. Målskillnaden växte från fyra till tio bollar på bara sju minuter, och med 20–10 till Skövde såg det dystert ut för Aranäs.

”Känns inte alls som att det är oceaner mellan”

Men skam den som ger sig.

Föranledda av Anna Heed – andra halvlekens antagligen bästa spelare – började Aranäs ta ikapp underläget. Mer spännande än 30–23 med tre och en halv minut kvar skulle det däremot inte bli.

– Det känns inte alls som att det är oceaner mellan de båda lagen, men de är mer kliniska än oss. Vi kom ju till lägen, men det gäller att gå hela vägen, säger Ferdinandsson.

Slutresultatet skrevs till 33–24, och Aranäs får ladda om inför den tredje kvalmatchen, som spelas klockan 14 på lördag i Skövde.

En match som Aranäs behöver vinna för att drömmen om SHE ska leva vidare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.