Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Anfallsspelet brast - då föll Sävehof

Tre raka vinster mot Team Eslöv i kvartsfinalen. Men i semifinalserien mot Lugi blev det mardrömsstart för Sävehof. – Vi är otrygga över hela banan och kommer inte alls upp i nivå samtidigt som Lugi gör det bra, säger tränare Henrik Signell efter matchen.

Efter en imponerande grundserie med endast två förluster på 22 matcher och klar serieseger gick Sävehof in i SM-slutspelet som favoriter. Och väl där började det bra. I kvartsfinalspelet lyckades Partilleklubben komfortabelt besegra Team Eslöv i tre raka matcher. Men på lördagskvällen fick göteborgarna sin första riktiga motgång på vägen mot klubbens åttonde raka SM-guld när det blev förlust i Lund mot Lugi med klara 24-18.

– Vi fick en väldigt tuff start och sedan hade vi svårt att komma in i matchen ordentligt, säger Olivia Mellegård, som prickade in två mål i den första semifinalen.

Serietrean inledde matchen intensivt och gav inte Sävehof-spelarna mycket tid med bollen. Och när lite mer än hälften av första halvlek var avklarat hade Lundalaget skapat sig ett klart övertag i form av en tremålsledning. Göteborgarna försökte hitta en väg in i matchen - dock utan framgång.

– Vi var förberedda på att det skulle bli tufft, så det kom knappast som någon chock, men jag tycker inte att vi kommer upp i den nivå som vi kan.

Nederlaget var Sävehofs blott tredje den här säsongen. Tidigare har de regerande mästarna bara förlorat mot Heid och just Lugi. Olivia Mellegård menar att skåningarna är svårspelade.

– Lugi spelar ett väldigt aggressivt försvarsspel som är jobbigt att möta. Och i den här matchen var vi helt enkelt inte tillräckligt bra på att hantera deras försvarsspel - därför förlorar vi.

Finns det risk att ni blir stressade av den här förlusten med tanke på att ni inte har haft några större motgångar tidigare i år? 

– Nej tvärtom. Det infinner sig redan ett revanschsug i laget. Det är bäst av fem matcher, så det här påverkar oss inte, säger hon.

Tränare Henrik Signell var besviken på lagets insats. Men inte heller han tror att förlusten ska skapa oro i laget.

– Jag varken hoppas eller tror att det ska göra oss rädda bara för att vi förlorade den här matchen. Vi var förberedda på att det här skulle bli en jämn semifinalserie, som säkert kan gå till fem matcher.

Vad tycker du det är som gör att ni förlorar den här matchen?

– Att vi inte är konsekventa i vårt spel. Vi blir otrygga över hela banan. Men sedan framför allt så är det anfallsspelet som brister. Jag kan inte minnas när vi senast bara gjorde 18 mål. Det måste vi förbättra ordentligt till nästa match.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.