Andreas Palicka räddade viktiga poäng för RIK

Bottenmöte, ångestmöte. Viktiga poäng stod på spel när Redbergslid tog emot Aranäs. Som så många gånger förr vann Andreas Palicka matchen för sitt lag.

|

Tre matcher kvar av Handbollsligans grundserie och bottenmöte med viktiga poäng på spel för både Redbergslid och Aranäs. Inför matchen låg båda lagen på negativt kval, och båda riskerar fortfarande att hamna sist i tabellen och trilla rakt ner i allsvenskan.

RIK ryckte ifrån direkt och ledde med 11–6 med en kvart spelad. I det läget tog Aranäs sin första timeout i matchen men varken den eller den andra som togs i första halvlek gjorde att Kungsbacka-laget kom närmre. Tvärtom. I paus var ställningen 21–10 till hemmalaget RIK och en stor anledning till den stora ledningen var Andreas Palicka, som liksom så många gånger förr bjöd på bländande målvaktsspel. 35-åringen räddade i första halvlek 55 procent av skotten och blev dessutom tvåmålsskytt.

Skuru återtog serieledningen

– Det gick snabbt åt båda hållen i början. Två bra målvakter men så lyckades vi få mål på honom och ”Palle” fortsatte vara väldigt bra. Så det var till vår fördel, konstaterade RIK:s Ludvig Högberg i intervju med C more i paus.

I andra halvlek fick Aranäs mer flyt i spelet och närmade RIK. Men avståndet var för stort och Palicka fortsatte rädda bollar så riktigt nära kom aldrig Aranäs. RIK vann till slut med 31–26. Två viktiga poäng för RIK som skapar sig lite större avstånd till sistaplatsen och fortsatt tufft läge för Aranäs.

I SHE gästade Kungälv Skövde och vann med 34–27 och Skuru besegrade VästeråsIrsta och övertog serieledningen från Sävehof.