Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Andreas Johansson ny fystränare i Heid

Tränaren Andreas Johansson återvänder till Heid - för att förbättra spelarnas fysik.

För tre år sedan lämnade Andreas Johanssons Heids damlag för att bli tränare i Skara HF.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Nu kommer han tillbaka.

Men Johansson, som är utbildad fystränare, ska i första hand ägna sig åt att höja spelarnas fysiska status inför kommande säsong.

Ska bli bättre

Bättre fysik är något som Heid uttryckligen satsar på efter att klubben enligt egen utsago inte lyckats med att hitta rätt förutsättningar inför den nyss avslutade säsongen.

- Vi som förening har misslyckats med att skaffa en kompetent fystränare till spelarna. Den lösning vi såg i början på förra säsongen visade sig inte hålla måttet och nu vill vi göra om och göra bättre, säger Annika Wiel Hvannberg, elitansvarig i föreningen, i en kommentar.

Stötta med matchanalys

Förutom att Andreas Johansson håller i fysträningen så är tanken att han ska assistera huvudtränaren Camilla Hultgren-Dahlberg och stötta med matchanalys. Han ska också arbeta med marknadsfrågor.

Diskussionerna med Andreas Johansson har pågått en tid - innan han tackade ja var han med och såg till att Skara HF klarade sig kvar i högsta serien, SHE, något som innebär att de båda klubbarna möts även nästa säsong.

Tillför kompetens

- Vi har fört en längre diskussion med Andreas och är väldigt glada att han har valt att ansluta till oss. Andreas har en personlighet som vi vet kommer passa bra in i gruppen och han kommer med sin kompetens tillföra väldigt mycket som vi saknat under säsongen som gått, säger Annika Wiel Hvannberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.