Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Andreas Berg kritisk mot domarna efter förlusten mot förra klubben

Önnered förlorade mot Alingsås. Efter matchen är Andreas Berg, som nyligen bytt AHK mot ÖHK, kritisk mot domarna.
– Det har man inte känt av när man spelar själv i Alingsås för då fick man det med sig, säger han.

I våras stod det klart att Andreas Berg lämnade Alingsås HK och inför säsongen återvände han till Önnereds HK. Nu ställdes han mot sin förra klubb.

Till söndagens match kom Alingsås med tre raka segrar bakom sig och Önnered med ett färskt kryss mot Sävehof och innan det en seger och en förlust.

Berg inledde piggt mot sitt tidigare lag och gjorde två mål de första tio minuterna. Efter samma tid var det dock underläge för hemmalaget Önnered. De kom inte ikapp senare utan i halvtid ledde Alingsås med 14-10.

I den andra halvleken blev det två mål till för Andreas Berg, men det hjälpte inte till seger. Alingsås gled inte ifrån mer men Önnered lyckades inte heller närma sig. Slutresultatet skrevs till 24-28 och efter matchen var det stor frustration mot domarna i Önneredslägret.

– Idag fick vi inte med oss någonting av domarna, alla fifty-fifty gick med Alingsås, säger Berg.

Han menar att det inte är första gången som Önnered, ett lag en bit från toppen av tabellen, får många domslut emot sig mot favorittippade lag.

– Senast mot Sävehof kände jag samma.Det har man inte känt av när man själv spelar i Alingsås för då fick man det med sig. Domarna kanske tänker att de ska vinna och då får de med sig mer. Nu när vi ett lägre rankat lag och då är det annorlunda.

”Jag måste skärpa mig”

Samtidigt menar Berg att Önnered lägger för stort fokus på domarinsatserna under matcherna.

– Efter matchen snackade vi om att vi inte kan lägga så mycket energi på det för det hjälper oss inte. Jag är den som kanske har gjort det mest så jag sa att jag får skärpa mig.

Han är dock tydlig med att han inte vill skylla förlusten mot Alingsås enbart på domarinsatsen.

– Vi hade kunnat vinna på att inte göra våra misstag.Hade vi spelat som vi ville i anfallet och inte gjort så mycket tekniska hade vi kunnat vinna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.