Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Andersson tänker spela mot Polen

Mot Frankrike satt han på bänken, men Kim Andersson är säker: Han kan spela i åttondelsfinalen i handbolls-VM på måndag. -Ja, det kan jag, säger han.

Den dystra sagan om Kim Anderssons axel tvingade den svenske högernian att se förlustmatchen mot Frankrike, 25-27, från sidan.

-Det var piss. Det är inte kul att sitta vid sidan om, jag vill helst stå på banan men i dag var det tyvärr inte möjlighet. Jag kände att jag inte ville riskera någonting för att spela en gruppfinal, utan siktet är på åttondelsfinalen, säger Andersson.

Axeln, som för ett par år sedan höll på att förstöra karriären för honom och som blivit överansträngd under VM, är på bättringsvägen. Hade mötet med Frankrike varit just en åttondel så hade Kim Andersson spelat.

-Jag hade kanske inte skjutit så mycket, men jag hade spelat i försvaret. Det är jag 200 procent säker på.

Om det "bara" blir försvarsspel i åttondelsfinalen mot Polen eller om han även kommer våga sig på att skjuta låter han ännu vara osagt.

-Det vet jag inte. Alltså, jag är fortfarande svullen i axeln. Det är det som är, att jag inte har kontroll på musklerna. På träning så känns det jättebra och det är inga problem med tunga vikter och så där, utan det är snabbheten i skottutväxlingen.

Just skyttet är det som utmärker Polen, som Sverige nu ställs mot när slutspelet börjar.

-De har många stora skyttar, tunga spelare. Men samtidigt har vi visat att de stora spelarna har vi bättre koll på, det är lite mer att träffa när man står i försvaret. Kan vi få med speeden i anfallsspelet och kompaktheten i försvaret så känner jag att vi har stora chanser mot dem, säger Kim Andersson. -Jag ser absolut inte detta som något omöjligt. Vi har absolut chansen på måndag.