Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Amelia Lundbäck lämnar Sävehof för Höör

Sävehof tappar en nyckelspelare inför nästa säsong.
Skytten Amelia Lundbäck lämnar för en av de största konkurrenterna – H65 Höör.

Hon har vunnit två SM-guld med Sävehof och gjorde 37 mål i Champions League den gångna säsongen.

Nu lämnar Amelia Lundbäck Partille och Sävehof för seriekonkurrenten H65 Höör, som vann SHE:s grundserie innan säsongen lades ner till följd av coronaviruset.

– Naturligtvis kommer jag att sakna alla goa tjejer i Sävehof. Men även alla de duktiga människorna runt laget som sällan syns men som stöttat så mycket. Och förstås de supportrar som alltid uppmuntrar och berömmer, säger Lundbäck i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Julia Eriksson återvänder till Sverige på grund av coronakrisen

Följer pojkvännen söderut

En anledning till flytten söderut när kontraktet med Sävehof gick ut är att pojkvännen, den förre detta RIK-målvakten Hayder Al-Khafadji, skrivit på för Karlskrona.

– Jag är född in i Sävehof, tog till och med mina första steg i Qvist-hallen. Så jag hoppas att jag någon gång får möjlighet att återvända när situationen ser annorlunda ut, säger Lundbäck.

Hon har även representerat Kungälvs HK och BK Heid. Nu blir hon alltså konkurrent till dem alla när SHE drar igång igen i höst.

Den 21-åriga skytten har skrivit två för två år med Höör, som de senaste tre åren stått i SM-final mot just Sävehof. 2017 vann man också klubbens första, och hittills enda, SM-guld.

LÄS MER: Uppgifter: Jamina Roberts nära återkomst till Sävehof

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.