Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Bildbyrån

Alingsås vittrar semifinal: "Vill avgöra detta snabbt"

Alingsås HK har kopplat greppet om kvartsfinalen mot HK Malmö och efter en solklar 31-22 seger på hemmaplan har man nu vittring på semifinal. – Vi sätter tonen direkt i bägge halvlekarna, konstaterar sjumålsskytten Andreas Flodman.

Fjolårsfinalisterna Alingsås HK går som tåget i slutspelet och har kopplat ett ordentligt grepp om kvartsfinalsserien mot HK Malmö. Inför söndagens match kom man hem stärkta efter en tung bortaseger i Baltiska hallen, en arena de inte vunnit i på tre år innan säsongen.

Den sköna bortasegern följde man upp med en kanonstart i den andra matchen och redan efter nio minuter ledde man med 5-1.

– Vi börjar båda halvlekarna väldigt bra och sätter tonen direkt bakåt, vi står bra och får med oss enkla kontringsmål, säger Andreas Flodman.

Det stabila försvaret blev för mycket för Malmö som fick en riktigt tuff kväll i Estrad där siffrorna till slut rann iväg ordentligt.

– Vi har ju haft ett väldigt stabilt försvarsspel och får bra betalt för det. Samtidigt tappade kanske Malmö motivationen till slut, vilket ledde till att det blev en så stor seger.

Hur går ni vidare inför match tre då?

– Vi vet ju att det kommer bli en helt annan match nere i Baltiska hallen. Vi har haft det svårt där nere, Malmö vet att det är sista chansen och vill inte börja med försäsong redan.

Nu hoppas Andreas Flodman på ett snabbt avgörande.

– Klart vi vill avgöra det snabbt så vi kan slipa på saker och fokusera på semifinalen, men samtidigt görs inte jobbet av sig självt utan vi är beredda på att de kommer vara desperata.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.