Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

190304 Alingsås jublar efter segern i handbollsmatchen i Handbollsligan mellan Sävehof och Alingsås den 4 mars 2019 i Partille.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89 Bild: MICHAEL ERICHSEN
190304 Alingsås jublar efter segern i handbollsmatchen i Handbollsligan mellan Sävehof och Alingsås den 4 mars 2019 i Partille. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89 Bild: MICHAEL ERICHSEN

Alingsås vann tuff derbykamp mot Sävehof

Det var hård kamp i Partille arena under måndagen – som vanligt när det är dags för Handbollsligan-derby. Men den riktiga spänningen uteblev i matchen i mellan Sävehof och Alingsås när gästerna vann 32-30.
– När vi går ifrån till åtta måls ledning känns det som vi dödar matchen, säger Alingsås-målvakten Niklas Kraft.

Senast lagen möttes, i november, slutade det i heta känslor, målkalas och hemmaseger i Estrad arena. Nu gjorde Sävehof och Alingsås upp i Partille arena.

Med fem matcher kvar av grundserien och en poäng och en placering mellan lagen i tabellen var det upplagt för en jämn och hård kamp i E20-derbyt. Och det var precis vad publiken bjöds på. I alla fall en hård kamp, jämnt var det till en början.

Den första utvisningen kom redan i första Sävehof-anfallet, när Alingsås-kaptenen Johan Nilsson fick lämna planen för två minuter på bänken. En stund senare var det dags för Sävehofs Christoffer Brännberger, två gånger om. Efter tretton minuter hade han dragit på sig två utvisningar.

Mellan utvisningarna gjordes det mål och det var jämnt inledningsvis. Sävehof hade, mycket tack vare Joakim Larsson på linjen, läge att rycka ifrån något inledningsvis. Men Alingsås åt sig både ikapp och förbi när Niklas Kraft stod för ett gäng fina räddningar samtidigt som Sävehof-målvakterna Börgvinsson och Möller inte fick tag i bollen, och inte heller fick så stor hjälp av försvaret framför sig.

– Vi gör det bra, det blir svårt för dem. Jag får tag i några viktiga bollar i första, säger Niklas Kraft.

LÄS MER: De var bäst i derbyt: "Magisk första kvart"

Sävehof tog inte chansen

När Alingsås Andreas Lang och Andreas Berg vid ställningen 8-10, med 20 sekunders mellanrum, åkte på varsin utvisning gavs Sävehof en gyllene möjlighet att gå ikapp gästerna. En möjlighet de inte tog och Alingsås kunde istället utöka sin ledning till 9-12.

I halvtid hade gästerna dragit ifrån ytterligare och kunde gå till vila med fyra måls ledning, 13-17.

– Vi kommer inte upp i den nivån vi vill. Vi får inte riktigt tag i bollarna bakåt. Målvakterna får inga lätta bollar att jobba med, säger Joakim Larsson.

Andra halvlek började tungt för hemmalaget när Börgvinsson i Sävehof-målet fortsatt hade svårt att få tag i bollarna och Kraft i det andra målet gjorde tvärtom. Några minuter in i halvleken var Alingsås ledning uppe i åtta mål.

– Då känns det som att vi dödar matchen, säger Niklas Kraft.

Simon Möller fick åter förtroendet i Sävehof-målet och stod för ett par fina räddningar med det hjälpte föga. I slutet av halvleken spelade Sävehof sju mot sex i ett försök att gå ikapp och skapa någon form av spänning.

– De (Sävehof) är bra sju mot sex och på att hitta lägena där men vi gör det bra, säger Kraft.

Sävehof kom närmre och gick upp till 32-29 – men då var det bara två minuter kvar av matchen och närmre kom inte hemmalaget. Matchen slutade till slut 32-30 till Alingsås.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.