Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Alingsås vann – efter stor dramatik: "Viker inte ner oss"

Det såg länge ut att bli en oväntad förlust – men efter stor dramatik i slutsekunderna kunde Alingsås vända och vinna. – Vi viker inte ner oss, säger Johan Nilsson.

Alingsås fortsätter att visa strålande form. Men hemma mot bottenlaget Ricoh var Mikael Franzéns manskap illa ute, och det rejält. Gästerna, som ännu inte har tagit en enda seger under årets säsong, inledde piggt och lyckades inte bara hålla jämna steg med hemmalaget utan dessutom ta kommandot i matchen. Och när 13 minuter var spelat var det fyra bollars ledning för bortalaget. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Tabelltvåan skulle dock sakta men säkert äta sig in i matchen och när Andreas Flodman med 23.09 på klockan dunkade in bollen i nät var det hemmaledning 13-12. Men stockholmarna vägrade ge vika och i paus var det faktiskt 17-16 i bortalagets favör på resultattavlan. 

Men hemma i Estrad är Alingsås svårslaget. Och inte heller den här kvällen skulle den starka hemmasviten brytas. Ricoh fortsatte förvisso att sitta i förarsätet och det mesta pekade på att det inte skulle bli några poäng för fjolårsfinalisten, men tack vare en stark uppryckning under slutdelen av matchen kunde Alingsås komma tillbaka och med 22 sekunder skickade Felix Claar in 29-28, vilket blev det avgörande målet. Ricoh fick en sista möjlighet att utjämna, men slarvade bort möjligheten. 

"Vi kämpar in i det sista" 

Trots segern var det dock inte helt nöjda miner i Alingsås efter slutsignalen. 

– Vi fick aldrig något flyt i det, säger Johan Nilsson till C More och fortsätter: 

– Ricoh gör det jättebra och spelar smart och gör väldigt få tekniska fel. Vi får inte tag i bollen bakåt och vi blir lite otåliga och rusar på bara för att få tag i bollen, och när vi chansar öppnas ytorna och då kommer de med inspel. Och vi hjälpte inte (Rickard) Frisk heller. 

Men även om insatsen inte höll den standard som Nilsson och Alingsås hade önskat kunde man ändå glädjas åt att laget fortsätter att vinna – även när allting inte stämmer spelmässigt. 

– Vi viker inte ner oss. Det är många stunder där det känns som att vi kan vika ner oss, men vi gör det inte. Vi har en grundmoral i laget och vi kämpar in i det sista, det ger utdelning och vi tar två poäng. 

Han fortsätter: 
– Det syns inte i historieböckerna att vi bara vann med ett mål och spelade dåligt utan att vi tog två poäng. 

Vinsten var Alingsås femte raka och laget har inte förlorat sedan nederlaget borta mot Redbergslid den 2 oktober. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.