Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alingsås utslaget ur EHF-cupen

Med två minuter kvar såg det ut att gå vägen. Men GOG drog ifrån och Alingsås är utslaget ur EHF-cupen. – Det känns bittert. Vårt mål var att gå vidare, nu är det borta, säger Mikael Franzén.

Förutsättningarna var tydliga men långt ifrån enkla. Alingsås vann första mötet i EHF-cupen mot danska GOG hemma i en tempofylld match mellan två snabba och kontringsskickliga lag. För att ta sig vidare till gruppspelet krävdes därför att Alingsås inte förlorade med mer än två mål på bortaplan för att vara helt säkra på avancemang från den tredje kvalomgången.

Alingsås inledde också bra och tog ett tidigt grepp om matchen. Men GOG kom tillbaka, innan Alingsås återigen ryckte till en pausledning med en tre mål.
– Vi visar ett stort tålamod och har bra anfall, vilket gör att vi straffar dem i den första halvleken. Det känns som att vi har en stabil ledning, säger tränaren Mikael Franzén.

Det skulle bli riktigt spännande i den avgörande halvleken som återigen spelades i enormt högt tempo. Hemmalaget kom allt närmare och tog också ledningen med en kvart kvar av matchen.
– Vi får flera utvisningar som gör att de kan komma ikapp.  Jag tycker ändå att vi har lägen för att avgöra. Men de är bättre när det ska avgöras och får också några viktiga räddningar, säger Mikael Franzén.

För med två minuter kvar ledde hemmalaget bara med två mål, men kunde gasa ifrån i slutskedet och vinna med fem mål (32-27) vilket innebär att Alingsås är utslagna ur europaspelet.
– Det känns oerhört bittert och deppigt. Jag är ändå stolt över killarna. Vi var vidare med två minuter kvar att nå vårt mål att gå vidare och nu är det borta. Vi ville spela de här matcherna, men nu blir det inte fler, säger Franzén.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.