Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Alingsås utklassade serieledaren

Förra veckan besegrade Sävehof serieledare Kristianstad. Under onsdagen var det Alingsås tur när skåningarna kom till Estrad.
– Vi leder med fem-sex mål mot Kristianstad, då är det nog många som börjar skaka lite men vi kör på, säger Alingsås storspelande målvakt Gustav Skagerling.

IFK Kristianstad har fyra raka SM-guld och leder Handbollsligan. För ett par veckor sedan besegrade de det ungerska storlaget Veszprém i Champions league. Men sedan blev det förlust mot Sävehof. Under onsdagen jagade de revansch mot nästa västlag: Alingsås, som kom till matchen med en förlust mot Ystad IF i ryggen.

– Det är klart att det känns lite gött att veta att de är lite mer mänskliga i år än tidigare år. Man kände att om Sävehof kan ta dem då borde vi kunna rå på dem också, säger Gustav Skagerling.

Skåningarna inledde målskyttet men snart hade Alingsås tagit ledningen med 2-1, en ledning de sedan inte släppte och finalreprisen från 2015, 2016 och 2017 slutade till skillnad från finalerna med seger för Alingsås.

Storspel av Skagerling i målet bäddade för Alingsås-ledning i halvtid med 14-9.

Tio mål mellan lagen

Det var minst sagt missnöjda Kristianstad-spelare i paus.

– Det här är bland det sämsta jag varit med om i Kristianstad-tröjan, sa målvakten Richard Kappelin, med ett förflutet i just Alingsås, till Cmore efter första halvlek.

Och det blev inte bättre för Ola Lindgrens mannar.

LÄS MER: Möt Andreas Berg – svensk idrotts största citatmaskin

Andra halvlek fortsatte i samma anda som första: Skagerling bommade igen i AHK-målet och hemmaledningen utökades.

Det skilde till slut hela tio mål mellan lagen när Alingsås vann med 33-23.

– Jag tycker vi får lite av en fullträff både anfallsmässigt och försvarsmässigt. Vi gasar på hela matchen, säger matchhjälten Gustav Skagerling.

– Vi bara kör på. Vi leder med fem-sex mål mot Kristianstad, då är det nog många som börjar skaka lite men vi kör på och har bra moral.

Alingsås klättrade i och med segern till en tredje plats i en något haltande tabell.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.