Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alingsås upp i serieledning

Efter en lite knackig start var det inget snack om saken. Alingsås vann mot bottenlaget Hammarby och går upp i serieledning. - En bra position att ha, vi vill vara ett topplag, säger lagets tränare Mikael Franzén

Det krävdes två poäng mot bottenlaget Hammarby för Alingsås att ta sig upp i toppen. Men kanske satt den tempofyllda EHF-cupmatchen mot danska GOG i benen på hemmalaget som inte riktigt var med i starten av matchen.

Det var bortalaget från Stockholm som började bäst. Anton Hellberg gjorde ett par viktiga räddningar i Hammarbymålet och Alingsåsspelarena såg lite ofokuserade ut och missade en del i kontringsspelet. Bortalaget tog vara på chansen och hade också ledningen i den största delen av första halvleken.

– Vi har ändå goda intensioner och tar oss fram till bra lägen. Men Hammarby har det där lilla flytet, säger Franzén.

Efter drygt tjugo minuter förändrades den matchbilden. Med ett par snabba kontringar och bättre skärpa var Alingsås ifatt och förbi på några minuter. Hemmalaget fick också gå till pausvila med en tvåmålsledning.

- Vi får ändå vara nöjda med att ha ledningen efter en halvlek som vi inte är helt nöjda med, säger Franzén.

I den andra halvleken var det aldrig något snack om saken. Andreas Flodman, som haft skadeproblem, visade storform och blev sexmålsskytt precis som pigga Emil Frend Öfors. På sex minuter hade Alingsås sprungit ifrån till en sexmålsledning och det blev aldrig spännande.

– Det ska normalt skilja lite mellan de här två lagen och det visar vi i andra. Handboll är en kampsport och det gör vi bra.

Inför matchen hade Alingsås också förlängt kontraktet med unga talangen Tobias Sandberg. 18-åringen blir nu kvar i klubben minst fram till sommaren 2019 och han fick också beröm från tränaren efter matchen.

– Det är en spelare som vi tror oerhört mycket på. Bra blick och explosivitet och gjorde det bra i dag med även om han inte fick visa allt i dag, säger Franzén.

Vinsten med 28-21 gör att Alingsås går upp i serieledning, i kraft av bättre målskillnad än Kristianstad.

– Det är en bra position att ha. Vi vill vara ett topplag och det ger också en boost inför svåra EHF-matchen på lördag mot GOG.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.