Mishels Liaba. Arkivbild.
Mishels Liaba. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Alingsås tillbaka på vinnarspåret

Efter två möten mot bottenmotstånd utan seger studsade Alingsås tillbaka mot Karlskrona. Efter ett ryck under matchens slutskede kunde laget hålla undan och vinna med 27–22.
– Vi har ett momentum som vi klarar att behålla den här gången, säger sjumålsskytten Mishels Liaba.

ANNONS
|

Under lördagseftermiddagen såg Redbergslid till att öka luckan till lagen under slutspelsstrecket genom sin seger mot Ystad. Timmen senare ville Alingsås inte vara sämre, utan besegrade Karlskrona med 27–22.

– Först och främst var det ju jätteskönt att studsa tillbaka och vinna matchen, för vi börjar ju lite dåligt och har det tufft i början, säger niometersspelaren Mishels Liaba.

LÄS MER:Här är Göteborgs största utropstecken i Handbollsligan

Ja, laget var illa ute till en början, och i första halvlek låg Alingsås under med som mest fyra bollar. I paus var det fortfarande underläge, 12–14.

– Men vi har ju en bättre inställning hela matchen och visar stor moral trots att vi ligger under, säger Liaba, som var målbäst i Alingsås med sina sju fullträffar.

ANNONS

Lagen följdes åt i början av andra innan Alingsås-rycket kom med tio minuter kvar att spela. 20–21 blev till 20–24 och när slutsignalen ljöd skrevs alltså slutresultatet till 22–27 i gästernas favör.

– Det känns som att vi trodde på det hela vägen i dag, åtminstone om jag talar för mig själv, säger Mishels Liaba, och fortsätter:

– Vi har ett momentum som vi klarar att behålla den här gången, till skillnad från till exempel Ystads-matchen då vi tappade (till oavgjort, 26–26, reds anm).

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS