Alingsås starkast i västderbyt mot Önnered

Alingsås gjorde jobbet hemma mot Önnered och tog två kassaskåpssäkra poäng. Segern i en hafsig match skrevs till 27-22 (15-11) efter storspel från Niklas Kraft, som räddade 55 procent av gästernas skott.

|

– Vi vann matchen och det är bra. Spelmässigt fanns det dock en hel del övrigt att önska. Det var länge sedan jag såg killarna göra så många tekniska fel som idag, säger tränaren Mikael Franzén.

Lagen följdes åt målmässigt i början och efter fyra minuter var det likaläge 2-2.

Men via mål av Felix Claar och Samuel Lindberg på straff var hemmalaget i en tvåmålsledning.

När sedan Niklas Kraft kanonräddade och Felix Claar serverade Fredrik Teern fritt läge var det 5-2 på resultattavlan.

Nämnde Teern krigade in 6-2 någon minut senare och i det läget hade Alingsås skaffat sig ett tidigt grepp om tillställningen. Önnereds tränare Tommy Atterhäll hade inget annat val än att kasta in time out-kortet.

Gästerna hade sedan fortsatt svårt att överlista Niklas Kraft, som storspelade mellan stolparna.

Till slut fick man hål på Kraft när Victor Rhodin gjorde 7-3. Av bara farten satte lagets målkung Anton Schultze såväl 7-4 som 7-5 vilket tvingade Mikael Franzén att ta time out.

"Våra klart bästa spelare ikväll"

Hemmalaget fick sedan bättre ordning på spelet igen, och efter 22 minuters spel var Alingsås i ledning med 12-6.

Men precis som tidigare i halvleken vägrade Önnered helt att släppa greppet och via tre fyra raka mål gjorde man match av det hela. Innan paussignalen gick Alingsås dock ifrån med två bollar och ställningen i halvtid var 15-11.

Man höll sedan fyramålsledningen en bit in på andra halvlek. En halvlek som för övrigt till en början bjöd på mycket slarv från båda lagen.

Efter tio minuters spel ledde hemmalaget med 18-14, mycket tack vare Niklas Krafts fortsatta storspel i kassen.

– Fredrik Teern och Kraft var våra klart bästa spelare ikväll, konstaterar Mikael Franzén.

När Benjamin Helander satte 19-14 på straff och sedan Erik Andreasson studsade in 20-14 i spel sex mot fem, ja då var matchen på väg att rinna gästerna ur händerna.

Önnered var dock på väg att hitta tillbaka in i matchen via två snabba reduceringar, men Andreas Lang och Fredrik Teeern såg till att lugna hemmasupportrarna med varsin fullträff.

De avslutande tio minuterna blev av förklarliga skäl väldigt avslagna, vilket gynnade Önnered som kunde snygga till siffrorna något på slutet.