Alingsås snuvar Aranäs på superlöfte

Alingsås snuvar Aranäs på en av landets mest lovande handbollstalanger. - Han är en man för framtiden, säger tränaren Mikael Franzén om superlöftet.

ANNONS
|

AHK fortsätter sitt långsiktiga arbete med att hitta och utveckla lovande ungdomar.

Tobias Sandberg och WilliamAndersson Moberg, har under senare tid låtit tala om sig i A-laget och senaste namnet att lägga på minnet är alltså Jacob Lundahl som bara är 16 år.

Den ungeskarpskytten från Aranäs, som är två meter lång och väger 100 kilo, spelar från nio meter, såväl från vänster som i mitten.

Han är spelklar från nästa säsong.

Värvningen välkomnas av Mikael Franzén som själv fick sin handbollsfostran i Kungsbackalaget Aranäs en gång i tiden.

– Jacob är en man för framtiden med sitt skott och sittspelsinne.Vi är så klart glada att ytterligare en talang väljer att komma till oss, säger Franzen i en kommentar.

ANNONS

Klubbchefen Christer Mårtensson som jobbat med värvningenfyller i:

– Att flera av de största talangerna i svensk handboll de senaste åren har valt att komma till Alingsås är ett gott betyg för vår verksamhet. Jacob är en spelare som har både storleken, tekniken och spelförståelsen för att bli hur bra som helst, säger han säger han om 16-åringen som har en plats i AHK:s elittrupp de tre kommande säsongerna.

Jacob Lundberg själv är förstås nöjd med sitt klubbval.

– Utvecklingsmässigt finns det inget bättre lag att gå till, säger han och fortsätter:

– Alingsås är en fantastisk stad som andas handboll. Laget är ett av de bästa i landet och det ska bli kul att spela där, säger han.

ANNONS