Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Alingsås slår tillbaka mot Sävehofs kritik

Sävehof-lägret tycker att Alingsås spelade över gränsen i derbyt – AHK håller inte med.
– Jag tycker det var lika från båda, men de får väl gnälla om de vill, säger Andreas Berg som var en av två AHK-spelare som fick syna det röda kortet.

Flera spelare och ledare i Sävehof var förbannade efter slutsignalen i matchen mellan mästarna och Alingsås.

Rivalmötet innehöll flera tuffa dueller, massor av utvisningar och tre röda kort.

Gulsvarts tränare, Kristian Berndtsson, som var extra upprörd över att Gzim Salihi fick en tackling i ansiktet och tvingades utgå med en befarad hjärnskakning i första halvlek, menar att domarna tappade matchen – samtidigt som han tycker att Alingsås spelade över gränsen.

– Alingsås spelar jättefult. Men domarna låter dem att spela fult. Jag är glad att killarna håller sig på marken och inte ger igen, sa en rejält uppriven Berndtsson.

LÄS MER: Tuffa smällar och röda kort när Alingsås vann finalreprisen

I Alingsås ställer man sig oförstående till kritiken.

– De drar i tröjorna och knuffar och håller på. Sedan kanske de förmildras lite när han, som jag inte får nämna vid namn (Christoffer Brännberger), inte spelar så mycket. Han brukar spela lite fulare. Men nä, de drar mycket i tröjorna och knuffar i samband med kontringar. Exempelvis på Benjamin (Helander) i slutet. Jag tycker det var lika. Men de får väl gnälla om de vill, säger Andreas Berg som var en av två Alingsås-spelare att få syna det röda kortet.

Tycker du att matchen var över gränsen?

– Nej. Jag tycker mer det var att domarna tog massvis av utvisningar, sedan tycker jag de här domarna är jätteduktiga, men det var många utvisningar. Det var hur många som helst. Jag tycker mer att man borde ha fått slå på lite mer. Sedan är Sävehof säkert irriterade över att Gzim skadar sig och jag vet inte, jag har inte sett situationen, så jag kan inte säga något om den.

LÄS MER: De var bäst i stökig finalrepris: "Gjorde allt och lite till"

Du fick rött kort här i våras i finalen, nu åker du på tre utvisningar och får rött igen, kommentar?

– Jag brukar bli utvisad här ... Jag vet inte om det var rätt att jag åkte ut, de är ju inte så jävla långa heller så jag kommer väl lite halvdumt i ansiktet.

"Han skriker"

Den sista utvisningen fick Berg för en smäll i ansiktet på Sebastian Karlsson:

– Han är ju trekvarts hög, jag vet inte, han skrek ju. Det gör han ofta ... , säger Berg och tar en mer allvarsam ton:

– Men det var säkert rätt att jag åkte ut.

LÄS MER: Sävehof rasar efter befarade hjärnskakningen

Tränare Mikael Franzén tycker inte heller att Alingsås spelade fulare än Sävehof.

– Jag vet inte om vi spelar fulare än vad de gör. Det tycker jag inte. Sedan är det klart att det är olyckligt om vi träffar folk i ansiktet, det är inte bra, men annars får det var tufft tycker jag. Men det är klart att händer inte ska vara i ansiktet, och om det är så att Gzim har drabbats av en värre smäll är det givetvis grymt tråkigt.

Tycker du att matchen var "ful"?

– Jag vet inte om det är så himla fult. Men tempot är lågt, det går fram och tillbaka, det blir ingen spelrytm och många konstiga situationer för försvararna när Sävehof spelar sådan handboll som de gör i dag, med att dra ner på tempot och mer eller mindre vila laget. Då blir det situationer som man inte ser i vanliga fall.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.