Alingsås segrare i tunga toppmötet

Alingsås HK fortsätter att ånga på i toppen och Andreas Lang blev stor segerfixare IFK Skövde besegrades med 23-20 i Arena Skövde.
– Vi har snott mycket poäng känns det som, säger sjumålsskytten till C More.

|

Det var två topplag som verkar trivas i respektives hemmaborg som möttes under söndagen.

IFK Skövde gick segrande ur mötet i Estrad i slutet av september, men i Arena Skövde var det Alingsås HK:s tur att sno med sig två poäng hem.

Det var dessutom nära att rinna iväg tämligen omgående. Alingsås bjöd på en fin start, i synnerhet försvarsmässigt. Offensiven stod Samuel Lindberg för inledningsvis. När gästerna hade tagit ledningen med 8–5, sjutton minuter in i matchen, hade AHK:s högersexa stått för fem av fullträffarna.

IFK Skövde hittade tillbaka i matchen innan det var försent och tack vare fint målvaktsspel av Fabian Norsten kunde den andra halvleken inledas med ställningen 10–10.

– Båda lagen spelar bra försvarsspel och målvaktsspel. Det blir inga lätta mål och det blir mest att kämpa och slita, säger Andreas Lang till C More.

"Snott mycket poäng"

Just nämnde Lang skulle ha en betydande roll i den andra halvleken som blev en defensiv kamp lagen emellan.

Med sina sju mål blev högernian matchens bäste målskytt, tillsammans med Samuel Lindberg, varav samtliga fullträffar kom under den andra halvleken.

– Det kändes bra, det var lite knackigt i första kände jag. Men i andra halvlek så kändes det som jag fick ett bättre flyt och jag fick satsa lite som jag ville. Det gick ganska bra.

Bra gick det absolut och till slut stod Alingsås som segrare med 23-20 och ännu en gång lyckades serieledarna stå som det vinnande laget i en jämn batalj.

– Vi har snott mycket poäng känns det som. Jag tror det beror på att vi fortsätter kämpa och tror på det vi gör. Till slut så får vi saker och ting med oss, säger Andreas Lang till C More.