Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alingsås missade chansen

Dramat går vidare. Alingsås HK missade chansen att gå till semifinal (21-22), men har en chans kvar. - Vi har vunnit i Kristianstad förr och kan göra det igen. Det blir roligt nästa gång! säger AHK:s lagkapten Max Darj.

Alingsås gjorde sin kanske sämsta match hittills i slutspelet. Att laget ändå var så nära visar den kampmoral som finns i gänget.

Starten var den önskade, tre måls över läge och bara tre insläppta när mer än en kvart hade spelats.

Därefter kom en period med ständiga misslyckanden, Kristianstad gick förbi och drog ifrån.

Men är det något som de här kvartsfinalerna visat, så är det att Alingsås aldrig kan räknas ut, hur mörkt det än ser ut. Förlängning var ytterst nära.

- Men det är bara att erkänna, Kristianstad var bättre än oss i dag, både defensivt och offensivt, säger AHK-tränaren Mikael Franzén.

Mikael Aggefors började strålande i hemmamålet och var 80-procentig långt in i matchen. Senare kom skånske kollegan, Hedeiro Lucau, in i sin zon och blev lika bra som Aggefors hade varit. En dubbelräddning på slutet var i praktiken avgörande.

Egentligen var det ingen bra handbollsmatch, därtill var felen för många. Kristianstads långa anfall förde nästan tankarna till gamla Hellas. Men kampen fanns där hela tiden, i båda lagen.

Det märkliga var att Alingsås ganska effektivt stoppade Kristianstad bästa skyttar, Lars Möller Madsen och landslagsmannen Markus Olsson. Men det fanns en tredje, islänningen Olafur Gudmundsson, och han var bäst på planen, bland annat genom nio mål.

- Det finns en del att ändra på och det kan vi göra till avgörande matchen i Kristianstad på söndag, tror Mikael Franzén.

Alingsås stora bekymmer är anfallsspelet. Det var alldeles för många tekniska fel på den sidan, både genom bortkastade bollar och så kallade "stürmerfoul".

- Vi hade pratat om att spela brett, men det gjorde vi inte, erkänner Mikael Franzén. Men det värsta var att vi missade så många lägen som vi skapat. Så kan vi inte fortsätta.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.