Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Han var bäst i Alingsås men Andreas Flodmans åtta mål räckte inte till någon poäng mot Kristianstad. Foto: Bildbyrån 

Alingsås lyckades inte rå på mästarna Kristianstad

Mördande jämnt – men när Kristianstad ryckte i slutminuterna orkande Alingsås inte hänga med. – Vi får ta nya tag och försöka igen, konstaterar Alingsås-tränaren Mikael Franzén.

Alingsås mot Kristianstad. Tvåan mot ettan. Ett stekhett toppmöte, och en repris på fjolårssäsongens final, som blev precis sådär tätt och jämnt som förutsättningarna siade om.

I den första halvleken växlade lagen tempo och kommando. Alingsås ledde med 4-2 efter åtta minuter. Kristianstad med 12-9 efter 25.

Alla gånger jämnade det dock ut sig och i paus skiljde det bara en boll mellan lagen.

Den andra halvleken blev precis likadan. Det var 14–14, 19–19 och, med tio minuter kvar på klockan, 23–23.

"Lite bättre än oss hela vägen"

Då ryckte mästarna Kristianstad.

Tim Sörensen satte 23-24 på straff. Helge Freiman 23-25 strax därefter. Skulle det räcka till seger? Japp.

Andreas Flodman reducerade visserligen till 24–25, men när samme man missade kvitteringsstraffen strax därefter var det kört för Alingsås.

Det blev 25–28 tillslut.

– Det känns som att Kristianstad var lite bättre än oss hela vägen. I andra lyckades vi ta ledningen med något mål, men jag tycker inte att vi gjorde det så bra. När Kristianstad tog ledningen stängde de matchen. De var starkare och vann rättvist, säger Alingsås-tränaren Mikael Franzén.

Vad var det som de gjorde bättre?
– Just när det var rätt läge av matchen fick de rejält genomarbetade anfall och kliniska mål. De utnyttjade våra misstag lite mer. Vi jobbade i uppförsbacke och när vi kom upp över krönet fick vi ingen luft. De tryckte tillbaka oss direkt.

"Vi får ta nya tag"

I och med segern ryckte Kristianstad i tabelltoppen. Laget är nu fyra poäng före Alingsås, med en match mer spelad ska sägas.

– Det gäller att vi lär oss av det här. Vi får ta nya tag och försöka igen. Vi ska försöka tills vi välter dem, säger Franzén.

Känns det som att ni är på rätt väg?

– Ja, jag tyckte att vi hade en bra chans i dag. Och det fanns lite att ta med sig från matchen ändå. Vi är svåra att möta. De var lite bättre än oss bara.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.