Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alingsås krossade RIK i västderbyt

Alingsås var ett nummer för stort för RIK och kunde efter en imponerande insats vinna västderbyt komfortabelt. …– Vi stod för en riktig toppmatch, säger Alingsås Jesper Konradsson till GP.

Både Alingås och Redbergslid har inlett säsongen starkt. Göteborgarna hade på sina tre första matcher lyckats knipa fyra poäng av sex möjliga och SM-finalisten från de två senaste åren hade tagit full pott på sina två första matcher. Men när lagen i kväll drabbade samman i Estrad Arena i ett tidigt toppmöte var det klasskillnad och Alingsås kunde vinna med hela 36-22. 

– Vi fick allting att stämma, samtidigt som RIK inte gör någon av sina bättre matcher, då kan det bli så stor skillnad, säger Jesper Konradsson, som var en av flera hemmaspelare som stod för en stark prestation.  

Efter en målmässigt jämn inledning kunde Alingsås koppla ett grepp om händelserna. Hemmalaget bjöd på frejdigt och rörligt anfallsspel och RIK-försvaret fick svårt att hänga med. Inte heller framåt såg det något vidare ut för gästerna och när Alingsås målvakt Rickard Frisk dessutom spikade igen blev det knappast enklare för Jasmin Zutas lag att få fart på målproduktionen. När domarna blåste för halvtidsvila var det Alingsås som klev ut i omklädningsrummet i klar ledning, 18-10. 

– Det är klart att en bra start är viktigt, men det kan svänga snabbt i handboll, så det var starkt att vi höll fokus i 60 minuter, säger Konradsson.  

Efter paus fortsatte hemmalaget att ånga på och man kunde kontrollera matchen och vinna komfortabelt. 

– Det är svårt att peka på något särskilt som gjorde att vi vann, för allt var riktigt bra, försvarsspel, anfallsspel och (Rickard) Frisk i mål gjorde det också kanonbra, säger Konradsson. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.