Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Niclas Barud kämpade och slet mot Bukarest men fick ändå se sitt AHK besegrat. Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Niclas Barud kämpade och slet mot Bukarest men fick ändå se sitt AHK besegrat. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Alingsås HK räckte inte till mot mästarna

Alingsås har en delikat uppgift att ta sig an i Rumänien nästa helg.
Dit åker man nämligen med förlust hemma mot regerande mästarna i Challenge Cup, CSM Bukarest, med uddamålet, 28–29.

LÄS MER: Teern: "Två detaljer vi måste förbättra"

Läktarna var välfyllda och förhoppningarna om en bra insats goda.

Men nej, det ville sig inte för Alingsås mot Bukarest. Missar, slarvfel och en matchbild som inte passade hemmalaget innebar uddamålsförlust.

– Det är för många tekniska för oss idag men det har Bukarest också tycker jag. Det är inte där vi förlorar matchen, snarare att dom spelar lurigt och har väldigt långa anfall. Dom vill ju sänka tempot för oss och när vi står bra bakåt i 30 sekunder, lyckades dom ändå peta in bollen till linjen eller få iväg ett skott. Vi jobbar inte klart, säger lagkapten Niclas Barud.

Hemmalaget inledde svagt med ett par brända frilägen mot ett Bukarest som använde alla konstens regler, och mer därtill, för att få AHK ur balans.

Inte minst vid närkontakter där Bukarest-spelarna gärna förstärkte lite extra när det fanns tillfälle.

– Vi var förberedda på det faktiskt, så är det att möta lag från den regionen. Man vet att det kommer men jag tycker ändå vi hanterar det bra och så många filmningar får dom inte med sig, säger Barud.

Han var en av planens vassaste men precis som för övriga i AHK saknades det där sista lilla för att verkligen göra skillnad mot rumänerna.

– Vi spelar bra periodvis i båda riktningar och vi leder ändå med ett par bollar i andra halvlek. Tyvärr biter dom sig kvar och hänger i. Sedan bränner vi tyvärr några viktiga lägen i slutet, även jag, som hade gjort att vi hade vunnit matchen.

Är det alla brända friläge som är skillnaden idag?

– Ja jo, dom vinner ju bara med ett mål. Men jag tycker vi behöver riva och slita lite mer bakåt så Bukarest får några fler frikast och tycker det är lite jobbigare än vad dom får det idag.

– Men känslan är att kan vi bara hålla intensiteten uppe bakåt och springa mycket i returen så kommer dom få det jobbigt.

Mikael Franzén är besviken över att Bukarest fick matchen dit dom ville och inte tvärtom.

– Dom får spela på ledning nästan hela tiden och är nog ganska nöjda med hur det såg ut idag. Vi har istället massa brända frilägen och tekniska som gör att vi inte får någon lucka. VI hade behövt tre fyra måls ledning för att få ner deras glädje över att spela handboll.

– Det rinner åtminstone inte iväg och vi visar en god moral, chansen finns absolut. Men visst är uppgiften svår framöver. Vi är inte tillräckligt bra för att vinna matchen idag, så enkelt är det.

Vad förväntar du dig av returen i Rumänien?

– Vi ska ge oss chansen där nere. Nu spelar dom i en reservarena mot oss så jag vet inte alls vad det blir. Vi får utgå från att det blir jobbigt i alla fall, det måste vi göra. Vi tittar på felen vi gjort idag och sedan ge oss själva chansen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.