Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Alingsås derbyvinnare – närmar sig serieledning

Alingsås är fortsatt Göteborgsregionens bästa handbollslag. 28-24 mot Sävehof ger AHK en tredjeplats i den haltande tabellen.
– Vi styr hela matchen, säger sexmålsskytten Axel Franzén.

Det är svårt att dra några slutsatser av den covid-upphackade Handbollsligans tabell. Några lag har spelat 14 omgångar, femteplacerade Lugi har genomfört 17.

En sak går dock att konstatera på lördagskvällen. Alingsås är väst-Sveriges bästa klubb just nu. Det visar tredjeplatsen i tabellen. Det visar lördagens derbyseger mot Sävehof.

– Det satt långt inne men jag tycker vi styr matchen. Vi har ett bra försvars- och målvaktsspel som hjälper oss att vinna i dag, säger Alingsås Axel Franzén.

Han var en av de mer produktiva bortaspelarna denna dagen. Mittsexan var tillsammans med Andreas Lang farligast framåt för AHK med sina sex respektive sju mål.

– Vi håller undan för dem på ett bra sätt. Det är alltid derbykänsla när man möter Sävehof. Många av oss har mött varandra sedan vi var B-pojkar så det är klart att det är sådan stämning på planen, säger Franzén.

”Väldigt roligt”

Det var jämna steg matchen igenom och med 23 minuter kvar att spela kvitterade Jonathan Edvardsson till 18–18. Där och då visade dock Alingsås att man är det tyngre av de två lagen just nu. En växel till lades i och tio minuter senare var saken i stort sett klar. 27–20 var ställningen och de sista minuterna blev förhållandevis avslappnade för fjolårets serievinnare.

Med ungefär halva serien spelad ser Alingsås nu ut att tillföra det absoluta toppskiktet tillsammans med klubbar som Ystad IF och Malmö.

Säsongen anno 2020 är speciell för alla lag. Kanske ännu mer för Alingsås som insprängt mellan seriematcherna reser över kontinenten och ställs mot storlag på storlag i European League.

– Den här hösten uppfattar jag som väldigt rolig. Vi spelar nästan fler matcher än vad vi gör träningar. Det är fantastiskt roligt att få möta storlag i Europa.

Hur tufft är det fysiskt?

– På något sätt har vi tränat inför det här sedan i mars när vi började. Det blir många återhämtningspass nu, men det är bara roligare att spela matcher än att träna, så det här är gott.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.