Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Alingsås återtog serieledningen efter storseger

Under fredagskvällen gick Alingsås återigen upp i serieledning efter att ha besegrat IF Hallby HK hemma i Estrad med 30–20.
– Att vi tar oss i kragen i andra halvlek visar vilken inställning och vilja vi har i det här laget, det är riktigt gött, säger Samuel Lindberg.

Toppen ställdes mot botten under fredagskvällen när Alingsås HK tog emot nykomlingen IF Hallby HK. Men Hallby har visat sig starka flera gånger under säsongen och inledde matchen starkt.

Niklas Kraft stod för en tidig straffräddning i Alingsåsmålet och Hallby åkte på en tidig utvisning. Men trots det hade gästerna skaffat sig ledningen med 5–2 efter tio minuter och Alingsås tog en tidig timeout.

Sakta men säkert jobbade sig hemmalaget in i matchen. Hemmalagets ledningsmål kom till slut genom Samuel Lindberg på kontring. Men i halvlek var det lika, 12–12.

– Jag tycker vi gör ett godkänt försvarsspel med tanke på att det blir mycket utvisningar. Men framåt slarvar vi för mycket, säger Samuel Lindberg och fortsätter:

– Vi har haft några matcher när vi legat och tryckt så vi blir inte uppjagade av att ligga under. Men vi får en liten väckarklocka där i början och då bestämmer vi oss. Det är lite frustrerande att vi inte kan koppla greppet redan i första.

I den andra halvleken skulle Alingsås visa varför de tillhör den absolut toppen av Handbollsligan. Framåt fortsatte Samuel Lindberg (nio totalt) göra mål. Bakåt stod Gustav Skagerling för flera räddningar och knappt halvvägs in i halvleken hade hemmalaget skadat sig ledning med 21–17.

Alingsås fortsatte utöka sin ledning och vann till slut med 30–20.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.