Alingsås straffade Kristianstad

|

Flera gånger såg AHK ut att vara besegrat, men sista striden vann laget överlägset. Då hade matchen spelats i två halvlekar och två förlängningar för att avgöras med straffkast.

Där var Alingsås bäst, minst sagt.

- Jag hade ingen aning om vad deras förste skytt skulle hitta på. Den andre hade jag övertag på och sedan fortsatte det fint, säger målvakten Aggefors, som inte släppte in en enda.

Junioren Markus Stegefeldt inledde med att dundra in sin straff, Pontus Johansson lyckades lika bra och efter Kristianstads tredje miss kunde Johan Fagerlund avgöra mot Herdeiro Lucau.

- Jag hade bestämt mej för att finta och när han gick på den var det bara att dra dit bollen, kommenterar Johan, som var lagets främste offensivt.

Resultatet innebär 1-1 i matcher och en fortsättning i Kristianstad på annandag påsk. Nästa tisdag är det dags för ännu en fest i Estrad.

För en fest var det.

Den som befarade att det kända hemmavapnet, publiktrycket i gamla "skokartongen", skulle försvinna i den nya och fina hallen hade fel. Stämningen var underbar, både AHK och stadens lika stora som hängivna idrottspublik ska vara stolta.

Alingsås började så bra, ledde rent av med sju mål efter drygt 20 minuter, men tappade sedan svårförklarligt.

Kristianstad kunde utnyttja sin överlägsna storlek, plockade in underläget och tog ledningen efter tio minuter i andra halvleken. Under hela första kvarten efter pausen gjorde AHK inte ett enda spelmål!

- Vi blev fega och tappade tempo, erkänner Johan Fagerlund.

Det verkade som om Kristianstad avslöjat AHK:s svagheter. Varken skyttet utifrån eller avslutningarna från linjen höll någon högre kvalité.

Men AHK har något annat: vinnarvilja. Det visade sig flera gånger och allra mest när det såg som mörkast ut. Kristianstad hade tre måls ledning när bara tre minuter återstod av sista förlängningen, men Alingsås kom ifatt och nådde straffavgörandet.

- Sådant ska inte gå, det finns inte, säger Mikael Aggefors med ett skratt. Men det var en sådan dag, allt kunde hända.