Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Alexander Regen lämnar Alingsås HK för Kungälvs HK

Han har haft svårt att ta en ordinarie tröja i Alingsås. Nu flyttar Alexander Regen vidare till Kungälv.
– Jag valde Kungälv för att det är en bra och seriös klubb med tydliga ambitioner, säger Regen.

2016 kom en då 16-årig Alexander Regen från Gotland och Visby Gute till Alingsås. Ynglingen spåddes en lysande framtid hos AHK – men det där definitiva genombrottet på elitnivå har aldrig riktigt kommit.

Under några år av hård konkurrens på mittsex-positionen med bland andra ex-utlandsproffset Niclas Barud har Regen fått nöta mycket bänk och även tillbringat gott om tid i klubbens utbildningslag, HP Alingsås.

Nu står det klart att 19-åringen är redo för en ny utmaning.

LÄS MER: Så bygger lokala herrklubbarna för nästa säsong

I stället för ännu en säsong i Alingsås fortsätter Regen sin handbollsresa i en annan klubb, en division ner. Han flyttar dock inte särskilt långt.

Sandberg stannar

Regen har nämligen kritat på för allsvenska Kungälv.

– Jag valde Kungälv för att det är en bra och seriös klubb med tydliga ambitioner. Jag tror att Kungälv kan hjälpa mig att ta nästa steg i min utveckling som handbollsspelare, säger linjespelaren, som bara noterades för tre mål under den gångna säsongen, till klubbens hemsida.

LÄS MER: Så hanterar handbollsklubbarna coronakrisen

En som däremot väljer att stanna kvar i Alingsås, vilket blev klart i dagarna, är assisterande tränaren Dennis Sandberg.

Sandberg som från och med i januari klev in som assisterande tränare till Mikael Franzén, det här efter Mattias Flodman återhämtat sig efter en sjukskrivning, tvekade aldrig på att fortsätta.

– Ett enkelt val. Jag trivs i föreningen, i laget och med Mikael och ser fram emot att den nya säsongen ska dra igång, sade han till Alingsås hemsida häromdagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.