Albin Lagergren kom fri med målvakten – och valde att lobba.
Avslutet nådde inte ens fram till mål.
– Det är klart att man blir trött på sig själv, säger han.

|

Sverige är klart för VM-semifinal efter segern mot Egypten. Även om det var avgjort redan med ett par minuter kvar att spela började det inte lika övertygande.

Det tog en kvart för Sverige att komma in i matchen på allvar – sedan rann man ifrån. I halvtid var avståndet fem bollar men med kvarten kvar hade det växt till sju. Då började den svenska skivan hacka på nytt. Fyra raka egyptiska mål innebar att Sverige hade 21–18 med nio minuter kvar att spela.

”Otroligt dålig”

Mitt i denna mållösa period snappade Albin Lagergren upp en boll och kunde kontra ensam mot målvakten.

När han var hela vägen framme vid målvakten valde han att lobba. Lobben gick över den egyptiska målvakten – problemet var bara att den inte var särskilt hård. Inte alls.

Bollen stannade innan den ens nått fram till målet.

Efteråt kan Lagergren bara skratta åt försöket.

Vad tänkte du när du såg det?

– Det är klart att man blir trött på sig själv när man inte gör mål där man ska göra mål. Men det var bara till att släppa och göra det bättre i försvaret i stället, säger han.

Apropå att bollen inte hade kraft nog för att nå till målet säger han:

– Det var en otroligt dålig lobb. Det var otroligt dåliga avslut i allmänhet från min sida.

Lagergren tog sex avslut på hela matchen. På dessa blev det ett mål.

– Jag vet inte om något avslut gick som tänkt i dag men vi vann i alla fall. Då spelar det fan ingen roll, säger han.

Berättar om skavankerna

Arbetsinsatsen gick däremot inte att klaga på. Efteråt har han fler skavanker än antalet mål han gjorde i matchen.

Bland annat började det att blöda från ögonbrynet under matchen.

– Det är lugnt. Jag fick en knoge så det sprack lite, men det är lugnt.