Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Adam Krantz, senast i RIK och med förflutet i Önnered, har skrivi på för HK Malmö. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Adam Krantz, senast i RIK och med förflutet i Önnered, har skrivi på för HK Malmö. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Adam Krantz presenterad av nya klubben

Adam Krantz har presenterats av HK Malmö. Målvakten lämnar som tidigare känt Redbergslids IK och har skrivit på för två år med Skånelaget.
– Jag ser verkligen fram emot att vara med och bidra med det jag kan, säger Adam Krantz till HK Malmös hemsida.

Han stannade kvar i Redbergslid och hjälpte till med att hålla kvar laget i Handbollsligan.

Till nästa säsong kommer dock Adam Krantz att vakta målet nere i Skåne – närmare bestämt i HK Malmö.

– Jag är oerhörd glad att jag nu får chansen att spela för HK Malmö. Det är ett gediget topplag som är med där uppe och slåss bland de bästa lagen i ligan varje säsong. Jag har bara hört positivt om föreningen och jag känner ju många i laget så jag ser verkligen fram emot att vara med och bidra med det jag kan, säger Adam Krantz till lagets hemsida.

”En chans jag vill ta och prova”

GP kunde redan den 1 april avslöja att målvakten skulle lämna efter säsongen. Vid frågan om sin framtid bekräftade Krantz att han inte återvänder till RIK men ville samtidigt inte uttala sig om vart det skulle bära av härnäst.

– Det är en bra fråga. Det är väl att där jag ska fortsätta spela min handboll känns som en spännande utmaning. Det är en chans jag vill ta och prova. För jag trivs bra i RIK med spelarna och ledarna. Det är ett underbart gäng så det är skönt att jag inte ska spela någon annanstans i morgon. Det är ett gäng som jag kommer saknar extremt mycket. Jag är extremt tacksam för det här laget och för alla nya vänner man fått. Det är klart att det känns ganska vemodigt nu, sade Krantz då.

29-åringen har nu gjort sitt val och kontraktet med HK Malmö gäller över nästkommande två år.

Krantz nya tränare Stian Tönnesen om sin nya burväktare:

– Adam är en målvakt som går på inspiration och som är väl inläst på lagen i Handbollsligan. Han har gjort många bra säsonger i ligan nu och hans rutin kommer vi ha mycket nytta av i laget säger Stian Tönnesen, tränare i HK Malmö, till den egna hemsidan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.