Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sävehofs Jonathan Edvardsson, målvakt Simon Möller, Rune Schröder och målvakt Bertram Obling jublar efter räddning i Guifs sista anfall. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Sävehofs Jonathan Edvardsson, målvakt Simon Möller, Rune Schröder och målvakt Bertram Obling jublar efter räddning i Guifs sista anfall. Bild: MICHAEL ERICHSEN

95 kilo Schröder blev tungan på vågen för Sävehof

Precis som senast blev det en påfrestande jämn match – och återigen var det till slut Sävehof som var starkast. Därmed är även herrarna i semifinal.
– Vi har ett stort självförtroende i de lägena, och det syns i dag, säger Rune Schröder som satte avgörande skottet.

Senast krävdes förlängning, på söndagskvällen blev marginalen ett ynka mål. Sävehof och Guif följdes åt från start – och det syntes att en semifinalplats stod på spel.

Ingen ville vika ner sig.

Till slut tvingades ändå Guif göra just det.

Med bara minuten kvar och vid ställningen 27–27 använde danske Rune Schröder alla sina 95 kilo när han tryckte igenom skottet som blev matchavgörande.

– Ja, men jag hade ett skott i ribban precis innan, som jag inte var så nöjd med. Så jag skulle bara göra mål. Det var fan kul alltså, säger Schröder.

Han bör dock skänka en tacksamhetens tanke till målvakten Simon Möller, som med en vass räddning såg till att Guif inte kunde kvittera i slutsekunderna.

Sävehof kan upprepa dubbelsegern från 2019

Sävehofs herrar gjorde därmed precis som damlaget och vann sin kvartsfinalserie i tre raka matcher. Vägen till en repris på 2019 – då båda vann guld – ligger således fortfarande öppen.

Rune Schröder pustade ut efter bataljen i Partille arena.

– Det har inte varit en lång serie, men det har varit tufft. Förra matchen var det ju en lång resa och förlängning, så det har varit tufft. Men vi står med tre raka segrar, och det är jättekul.

Vad avgör till er fördel?

– Vi har en tendens att vara som bäst i andra halvlek. Och så ska man vara lite ”heldig” (lyckosam) också. Och det var vi också i dag.

Och ni verkar vara som bäst är det ska avgöras?

– Ja, verkligen. Vi har spelat många matcher där det skiljt en boll, och så har vi vunnit till sist. Så vi har ett stort självförtroende i de lägena, och det syns i dag, säger Rune Schröder.

Han kom till Sävehof förra sommaren och efter att laget vunnit grundserien finns det ingen som siktar på något annat än att ta hem pokalen.

– Kan man vinna serien så kan väl vinna guld också. Man ska slå de bästa för att vinna, och det har vi ju gjort. Så vi siktar på att gå hela vägen.

Vad skulle det betyda för dig att vinna ett SM-guld?

– Jättemycket. Det var därför jag kom hit. Det är en cool liga med många bra lag, så det hade varit riktigt kul att ta guld med Sävehof.

Sävehofs bäste målskytt – och en dominant på plan – var Gzim Salihi. Han missade den förra matchen på grund av sjukdom, men covid-19-testet var negativt och på söndagen visade han att han blir att räkna med i slutspelet.

Emil Berlin får dock vänta på sin comeback, då han i förra veckan testat positivt för covid-19.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.