Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emil Berggren och Bertram Obling. Bild: IK Sävehof
Emil Berggren och Bertram Obling. Bild: IK Sävehof

24-årig dansk ersätter landslagsmålvakten

Agust Eli Björgvinsson lämnar IK Sävehof till nästa säsong.
Nu är ersättaren i land.
Den danske målvakten Bertram Obling är klar för klubben.

De regerande svenska mästarna IK Sävehof gick nyligen ut och berättade att laget kommer tappa sin isländske landslagsmålvakt Agust Eli Björgvinsson till den kommande säsongen.

Men redan nu kan klubben presentera vem hans ersättare blir.

Sävehof har skrivit kontrakt med den danske 24-åringen Bertram Obling över de två kommande säsongerna. Det bekräftar man nu i ett pressmeddelande.

– Sävehof är en mästarklubb inte enbart genom att ha vunnit guld utan även i att klubben agerar professionellt på alla områden. Jag är imponerad av den fina Arenan och alla faciliteter, säger Bertram Obling till klubbens hemsida.

Obling är ursprungligen från Aarhus, men den 193 cenitmeter långe målvakten representerar nu Halden Topphandball i den norska ligan. Han har inga andra planer än att vinna konkurrenssituationen med Simon Möller och bli det givna valet mellan stolparna.

– Detta blir ytterligare ett steg i min utveckling vilket jag hoppas kommer märkas på planen. Det skall bli spännande att tränas av Mikael Apelgren nästa säsong. Målet är att bli en stabil förstamålvakt och hjälpa klubben till flera guld och internationellt spel, säger Bertram Obling.

Sävehofs sportchef, Emil Berggren, tror att Bertram Obling är rätt spelare för klubben både på och utanför planen.

– Jag ser mycket fram emot nästa säsong då målet kommer vaktas av en av norska ligans bästa målvakter. Bertram är en spännande matchvinnarmålvakt med bra storlek. Förutom att han är snabb och explosiv så tror jag att han kommer passa jättebra in i gruppen, säger Emil Berggren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.