100-åringen som klev uppåt – och vann

ANNONS
|

Karlskrona: 24 (10)

Redbergslid: 38 (18)

På onsdag styr Alingsås bussen ut på E20 för en absolut toppmatch i Handbollsligan. Drygt fyra mil bort väntar Linus Arnesson och hans RIK – med dunderform. 38 mål borta mot Karlskrona, nio av dessa från Arnessons arm, skvallrar åtminstone om det.

– Till slut blev det överkörning. Allt gick in, kändes det som ...

Arnesson sköttio skott – och nio hamnade alltså i mål. Lägg till det sex assists – och RIK-liraren klättrade upp till tredje plats i passningsligan.

– Det var en bra dag på jobbet, det var det. Det är inte så ofta det händer att du har 90 procent i effektivitet, säger Linus Arnesson nöjt.

ANNONS

Redbergslid har tidigare haft lite svårt mot lag under i tabellen, men nu finns det en stabilitet som ser ut att bära.

– Vi är som ett nytt lag, tycker jag. Tidigare har vi varit bekväma – och när det gått dåligt så har det verkligen gått dåligt. Det är psykologi, antar jag.

Med segern klättrade 100-årsjubilerande Redbergslid tillfälligt upp på andra plats i tabellen, efter just Alingsås. Kristianstad tog sig dock förbi senare på kvällen ...

– Vi kommer att få ett svar på hur bra vi är i de närmaste matcherna. Alingsås, Lugi och Kristianstad ... det blir intressant, säger Arnesson.

Och till Lisebergshallen väntar sig RIK-stjärnan massor av folk – och en tuff match.

– Exakt. Alingsås har alltid med sig fans – och det blir riktigt bra matcher. Vi får se var det slutar, säger Arnesson.

ANNONS