Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK

Önnereds talang om succéstarten

Tio fullträffar senast. Tvåa i seriens skytteliga. Daniel Blomgrens start på säsongen har varit explosionsartad – inför derbyt mot Alingsås förklarar talangen sin starka inledning.

Återkomsten i högstaligan inleddes med tre raka förluster. Men efter en tung start har Önnered ångat igång.

Första tvåpoängaren trillade in mot IFK Ystad i nykomlingsmötet. Det följdes upp av en knapp förlust mot Karlskrona innan det i söndags blev kryss och målkalas hemma mot förmodade topplaget Ystads IF.

35–35 skrevs slutsiffrorna till då.

– Främsta anledningen till att vi har kommit igång tror jag är att vi har börjat ta poäng på hemmaplan. Det är alltid lite tryggare att spela hemma. Sedan känns det som att när vi högre upp i banan väl har bestämt oss för att ge allt blir det en positiv effekt som smittar av sig och stärker övriga gruppen, säger Daniel Blomgren.

Om Önnered har varvat igång har Blomgren fullkomligt exploderat.

LÄS MER: Bergs psykning mot förra klubben: "Vi vinner med tio bollar"

"Lär sig känna av vad som krävs"

Mot Ystads IF bombade han in tio mål. Totalt har han nätat 44 gånger på sex matcher, vilket ger niometersspelaren ett målsnitt på närmare 7,5 och en andraplats i Handbollsligans totala skytteliga.

– Jag har fått stort förtroende från tränarna. Jag fick stort förtroende hela förra året i allsvenskan också och det har fortsatt nu. Med tanke på att vi inte har fått in så många spelare var det väl naturligt att jag fick behålla den rollen. Sedan har jag fått börja ta straffarna också! Jag tjatade på Tommy (Atterhäll) hela förra året om att få göra det. Till slut lyssnade han.

Vågade du, inför säsongen, tro på såhär stor personlig succé?

– Det var absolut inte så att jag klev in i säsongen med de här förväntningarna. Samtidigt vet jag vad jag kan prestera och vad jag står för och det är väl det jag har försökt göra.

Har du gjort något annorlunda inför årets säsong?

– Jag har tränat lite annorlunda. Vi har fått in en annan fystränare, men framför allt tror jag det handlar om att det är en annan nivå på motståndet. Då anpassar man sig till det så småningom. Man lär sig känna av vad som krävs. Jag har lyckats anpassa mig till den här nivån ganska snabbt.

"Har goda möjligheter till vinst"

21-åringen menar att den flygande starten betyder minst sagt mycket för självförtroendet.

– Det är skönt när man vet med sig att sannolikheten är större att man gör mål än att man missar. Då känner man att det är bättre att man vågar ta ytterligare avslut än att inte göra det, man vågar ännu mer.

Nästa försvar att försöka skjuta hål på för Blomgren är Alingsås. En match talangen med stor tillförsikt ser fram emot.

– Vi har goda möjligheter till vinst. Vi har blandat och gett lite de senaste matcherna, men vi har ändå en hög nivå när vi väl hittar rätt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.