Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Önnereds stjärna klar för konkurrent

GP rapporterade om att en flytt var på gång – nu har Maja Eriksson gjort sitt i Önnered. Niometersspelaren har skrivit på för seriekonkurrenten Skara HF.

Coronaviruset spridning gjorde att handbollsslutspelet och allt kvalspel ställdes in. För Önnereds del innebar det att klubben både på dam- och herrsidan slapp att kvala nedåt och i stället har kunnat satsa vidare för spel i högstaligan.

Det tidiga säsongsslutet har också gjort att flera klubbar redan är i full gång med att bygga sina trupper för nästa säsong.

För Önnereds damer, som slutade nia i SHE, inleds "silly-season" med ett tungt tapp.

Maja Eriksson, som under årets seriespel noterades för 91 mål och 44 assist och var Önnereds främsta målskytt, har skrivit på för Skara HF – en flytt som GP gjorde gällande var på gång under fredagsmorgonen.

– Jag valde Skara HF på grund av Magnus Frisk (tidigare tränare i SKövde HF). Efter ett par år på annat håll känns det som ett bra steg att återförenas med honom igen, säger hon till Skaras hemsida.

Två säsonger i Önnered

Magnus Frisk själv är också nöjd med sitt nyförvärv.

– Hon är kraftfull och kompetent i spelets alla delar – grovjobbare, målgörare och härförare på både träning och match, konstaterar SHF-tränaren.

Eriksson återvände sommaren 2018 till svensk handboll efter två år i danska TTH Holsterbro. Då föll valet på Önnered.

Men nu är det dags för en ny utmaning.

– Jag hoppas att jag ska få två nya, spännande och lärorika år i en ny miljö, men med många kända ansikten i både tränare och spelare sedan tidigare. Jag hoppas att vi tillsammans ska fortsätta den fina utveckling som Skara HF haft de senaste åren, tillägger Skara HF:s senaste nyförvärv, som spelåret 2019-2020 dunkade in 91 mål i SHE och slutade på 16:e plats i skytteligan.

29-åringen som fostrades i Flottans IF har utöver tidigare nämnda klubbar också representerat Lundaklubben H43.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.