Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Önnereds sköna trendbrott – besegrade Hammarby

Svag form och pressade i botten av tabellen. Då spände Önnered musklerna och tog en blytung seger.

Med sex raka förluster och en sistaplats i tabellen hade Önnered ett och annat att fundera på inför onsdagsmatchen hemma mot Hammarby.

– Vi har många förluster i rad nu och är absolut inte nöjda med det. Men stämningen när man kommer ner till hallen är alltid bra. Vi siktar på att ta fler poäng, sa Önnereds Viktor Rhodin till C More inför matchen.

Det var också Rhodin som skulle inleda målskyttet i matchen – vilket satte tonen för halvleken. Förutom vid två tillfällen, då Hammarby kvitterade, så var Önnered i ledning under hela halvleken. När Hammarbys Ludvig Lindeberg satte en 13-12-reducering var det halvlekens sista mål i en stark Önnered-period.

– Bra. Riktigt bra. Vi håller en bra intensitet och satsar bra, summerade Önnereds Marcus Norrbrink till C More i pausintervjun.

Var det säsongens bästa halvlek?

– Det är väl den här eller den mot RIK. Just nu handlar det om att fokusera och kötta på, säger Norrbrink som själv satte tre mål i den första halvleken.

Ryckte ifrån i andra halvlek

Önnered fokuserade – och köttade på framåt. I den andra halvleken lade Önnered, anförda av en stekhet Markus Thorbjörn, i en växel till och kunde utöka ledningen ännu mer.

Vid ett tillfälle ledde de med åtta mål. Hammarby tog sedan time-out, tog ut målvakten och kunde krympa avståndet en aning.

Men i slutändan var Önnered aldrig riktigt hotade. Slutsiffrorna blev till slut 32-28. Ett skönt trendbrott för Önnered som därmed bröt sin tunga förlustsvit.

– Jag tycker att vi får ihop det bakåt. De får kämpa mycket för sina mål. Det var också betydligt färre tekniska fel än i vår förra match. Det är lite där som vår nyckel var, säger Önnereds Fredrik Teern efter matchen.

Målskyttar i Önnered: Markus Thorbjörn 10, Marcus Norrbrink 7, Kjartan Johansen 5, Viktor Rhodin 4, Andreas Berg 3, David Sandberg 2 och Erik Rudvall.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.