Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förra säsongen var de lagkompisar i Ystads IF – i kväll möttes storebror Anton Hallbäck och lillebror Ludvig Hallbäck i ÖHK-hallen.  Bild: Bildbyrån
Förra säsongen var de lagkompisar i Ystads IF – i kväll möttes storebror Anton Hallbäck och lillebror Ludvig Hallbäck i ÖHK-hallen. Bild: Bildbyrån

Önnereds Hallbäck bäst i familjefejden

Första ronden i familjefejden gick i Jerry och Ludvig Hallbäcks favör.
På fredagskvällen fick Anton Hallbäck revansch när Önnered besegrade Ystads IF.

Förra säsongen spelade Anton Hallbäck i Ystads IF där han hade pappa Jerry Hallbäck som tränare och lillebror Ludvig Hallbäck som lagkompis.

Men inför den här säsongen valde äldste sonen i familjen att lämna Skåne och flytta till Göteborg och Önnered.

I höstas mötte han sitt gamla gäng nere i Ystad – då förlorade Önnered med 25–32. Men på fredagskvällen fick storebror Hallbäck revansch i familjefejden när grönsvart vann hemma i ÖHK-hallen.

Önnered, som ser ut att få svart att klara sig undan negativt kval, öste på för fullt från start och tog tidigt ett fast grepp om matchen.

19–14 i paus.

Ystad slet hårt för att jaga ikapp i andra, men Sebastian Abrahamsson storspelade i hemmamålet och gästerna kom aldrig närmare än tre mål bakom.

Slutsiffrorna skrevs till 36–33 i Önnereds favör – och Anton Hallbäck, som noterades för fem mål framåt, kunde utjämna till 1–1 i matcher i familjekampen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.