1/2

Önnered vann mot Kungälv – chockförlust för Sävehof

Det blev en svängig kväll i SHE.
Önnered vann ”derbyt” mot Kungälv efter en stark andra halvlek.
På annat håll åkte Sävehof på en chockförlust.

Önnered är på väg att göra en urstark säsong. Med bara två omgångar kvar att spela låg laget på tredjeplats i tabellen, på samma poäng som Skövde.

Under onsdagen spelades seriens näst sista grundserieomgång, då väntade Kungälv på hemmaplan i vad som nästan får räknas som ett derby.

Matchen fick en jämn inledning – i halvtid var ställningen snåla 10–10.

Den andra bjöd på desto mer fart, främst från Önnered som rann ifrån. Linn Hansson och Fanny Elovson gjorde fem mål var och såg till att laget kunde säkra segern. Till sist skrevs siffrorna till 29–22. Då Skövde samtidigt föll mot Skuru betyder det att laget har ett tvåpoängsförsprång och ett järngrepp om tredjeplatsen med en omgång kvar att spela.

Första förlusten – efter 20 vinster

På annat håll kom årets största skräll. Innan onsdagen hade Sävehof vunnit samtliga sina 20 seriematcher, på menyn stod vad som såg ut att vara en munsbit i sjätteplacerade VästeråsIrsta.

Men icke. Redan i halvtid ledde hemmalaget med 14–12. En dålig halvlek kan vem som helst spela – visst skulle väl Sävehof ändå ställa saker till rätta i andra?

Inte denna gång.

För Västerås sprang ifrån, med tio minuter kvar började man ana oråd. Elin Lindbloms 38 procent i målet såg till att Partillegänget inte fick något grepp om hemmalaget.

Det blev till och en stora siffror till slut. I stället för att komma ikapp sackade Sävehof efter. Amanda Sjöstrand Hallman gjorde det sista målet i matchen – det innebar 30–24.

Chocken var ett faktum – efter matchen hoppade Västerås-spelarna i en glädjering inne på planen medan Sävehofs dito deppade.

Ett tufft uppvaknande efter helgens säkrade cuptitel.

Förlusten var dock endast av akademisk betydelse – Sävehof har sedan tidigare säkrat serievinsten.

Fortsätter förlora

En svit som däremot är intakt är Heids – denna handlar i stället om förluster. Mot H65 Höör inkasserade man sin 21:a i ordningen, resultatet blev 34–20.

Även denna match saknade betydelse då inget annat lag har samma dystra facit och nedflyttningen redan är ett faktum.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.