Miranda Nasser.
Miranda Nasser. Bild: Anna Svanberg

Önnered tog ny derbyseger mot Heid

Miranda Nasser fullkomligt dominerade i Önnereds mål. Med en räddningsprocent på 60 blev hon en stor hjälte när hennes ÖHK besegrade Heid med 21-17 i slaget om Västra Frölunda.
– De här derbysegrarna är jävligt goa kan jag säga dig, jävligt goa, säger en nöjd hemmamålvakt efter matchen.

|

Det blev en målvaktsduell av sällan skådat slag när slaget om Västra Frölunda ägde rum i Önneredshallen.

Hemmalagets Miranda Nasser och Heids Josefin Wickström fullkomligt briljerade mellan stolparna under hela kvällen.

Under första halvleken hade dock Wickström det till en början svårt då hemmalaget hade gjort sin läxa och visste hur de skulle göra mål på henne.

– Jag märkte i början att jag var lite för tidig med att lyfta upp benen. De hade läst in sig på mig att jag gärna hoppar. Så då stod jag och höll lite mer och märkte jag att de började lägga bollen där nere, säger hon efter matchen.

Önnered var det starkare laget under framförallt första halvleken och i pausvilan hade hemmalaget införskaffat sig en ledning med sju mål. Det kunde varit värre om inte Wickström funnits som sista utpost.

Nasser strået vassare

Men hon var inte ensam om att vara på tå under onsdagskvällen. Gamla lagkamraten samt kompisen Miranda Nasser i Önnereds mål var än vassare.

Nasser höll undan när Önnereds målskytte ebbade ut under den andra halvlek, samtidigt som Heid flyttade upp positionerna. När matchen var över och ÖHK vunnit med 21-17 hade Nasser makalösa 60 i räddningsprocent.

– Jag minns inte riktigt när jag hade en så bra match senast, jag får tacka mina utespelare. Det kändes riktigt skönt att få en riktigt bra match, säger Nasser efter matchen.

Hur är det att vinna ett derby mot sitt gamla lag?

– De här derbysegrarna är jävligt goa kan jag säga dig, jävligt goa!

"Vi kramade om varandra"

Sällan är den målvakt som räddat närmare 56 procent av skotten den näst bästa i en match. Men så var fallet för Josefin Wickström.

– Haha, ne det är ju lite sjukt. Hon var ju grym på andra sidan, så det var ju lite typiskt.

Har du hunnit prata med Nasser efter matchen?

– Vi kramade om varandra och berömde varandra, så det var bara gott!

Josefin Wickströms briljans i mål hjälpte som konstaterat inte. Hon gjorde sitt, då var det lite extra frustrerande när bollarna inte satt i det andra målet. För som målvakt är det inte mycket man kan göra för att bidra i anfallet.

– Det är väl mest i kontrings-faserna som jag kan bidra, att få upp bollen snabbt. Man kan ju inte påverka så mycket framåt, så det är ju väldigt frustrerande.