Önnered tappade storledning – lyckades ändå vinna mot Lugi

Önnered såg ut att ha segern som i en liten ask, men Lugi ville annat. Gästerna hämtade upp en femmålsledning och satte press in i det sista.
Men till slut var det ändå hemmalaget som var starkast och kunde fira seger efter 35–33 (25–21).
– Det är bra för moralen i laget att vinna två tajta matcher i rad, säger Linnea Säreborn och syftar på matchen mot Skara senast som Önnered vann med 26–24.

|

Det hann inte går mer än sex minuter i lördagens match mellan Önnered och Lugi innan gästerna kände sig tvingade att ta en timeout. Det efter Önnereds starka inledning som gav hemmalaget en fyramålsledning redan tidigt i matchen.

Det märktes att Lugi saknade sin stora målskytt Cornelia Dahlström, något som påverkade målproduktionen. Dessutom var målvaktsspelet inget vidare från gästerna.

Önnered starka i inledningen

Samtidigt ska vi inte förringa Önnereds insats, laget gjorde det väldigt bra under första halvlek.

Lugi fick jaga och jaga, och lyckades aldrig riktigt få häng på Önnered.

I matchminut 23 åkte de dessutom på en otäck skada på Amanda Iséni. Efter en stegisättning la sig Iséni ner på golvet och skrek ut sin smärta, sen fick hon bäras av planen. Matchen var över för hennes del och i andra halvlek sågs hon vid sidan av plan med ett hårt lindat knä.

Matchen fortsätt dock och Önnered körde på. Ett litet ryck gjorde att laget kunde gå till pausvila med 21–15, mycket tack vare riktigt fint spel av Jenny Sandgren i målet.

– Första halvlek var samma som Skara borta senast, att vi gör det väldigt bra. Det är en fullträff framåt. Men till skillnad mot Skara-matchen så är vi inte lika tajta och kompakta bakåt, Lugi får göra några enkla mål, säger Linnea Säreborn.

Lugi jobbade sig in i matchen

Andra halvlek var jämnare, i alla fall till en början, men sedan var det Lugi som tog över taktpinnen.

Sakta men säkert började de jobba sig in i matchen och efter 40 minuters spel var Önnereds försprång nere i två mål.

Då tog hemmalaget timeout.

Det hjälpte dock inte. Bara några minuter senare hade Lugi kvitterat till 26–26 och slutet av matchen skulle komma att bli en riktig rysare.

Med sju minuter kvar åkte Linnea Säreborn på en utvisning samtidigt som domaren dömde straff och Bella Gulldén kunde göra 31–31.

Utvisningarna fortsätter sedan att trilla in, både för Önnered och Lugi. För Lugi blev det extra kostsamt, Önnered drog ifrån och när slutsignalen ljöd kunde hemmalaget fira segern efter 35–33.

– I andra halvlek får vi inte riktigt till det som vi får i första. Å andra sidan gör vi mycket mål i dag. Det är en svängig match där vi bjuder in dem i andra halvlek, säger Linnea Säreborn.

Det är främst bakåt ni inte kommer upp i nivå?

– I dag är det det. Framåt tycker jag att vi spelar jättefin handboll hela matchen, men i försvaret får vi inte den träff som vi är vana vid.

Andra matcher i SHE

Sävehof är fortsatt obesegrat i SHE, borta mot Hallby kunde serieledaren till slut vinna tämligen bekvämt med 28–22.

Matchen mellan Skuru och Heid slutade med storseger för hemmalaget och segersiffrorna skrevs till 38–15. Och Kungälvs HK besegrade Kristianstad HK med 31–24.