Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/6

Önnered tappade greppet om kvalderbyt

Ledning 16-12 i halvtid och på väg mot en jätteskräll. Men i den andra halvleken tappade Önnered kommandot och Aranäs kunde vända och vinna det första kvalderbyt. – Vi missade för mycket framåt efter paus, säger Önnereds stjärna Daniel Blomgren.

Önnered knep den sista allsvenska kvalplatsen till handbollsligan. På onsdagskvällen fick de chansen mot Aranäs, som inte lyckades rädda sig kvar i högsta serien utan kval, i en het derbydrabbning i ÖHK-hallen. 

Favoriten inledde bäst - men sedan vaknade Önnered till, och det ordentligt. Efter en stark avslutning på den första halvleken var det ledning med 16-12 till göteborgarna i paus. 

– Vi spelade väldigt bra i första halvlek, vi stod riktigt bra bakåt och fick träff på dem och satte våra bollar framåt, säger Daniel Blomgren, som under säsongen varit en av de absoluta nyckelspelarna hos ÖHK. 

"Missade för mycket" 

Där och då såg en skräll att vara på väg. Men icke. Aranäs höjde sig i den andra halvleken och vann till slut med 30-26. 

– Vi fortsatte att stå bra bakåt men vi hade lite för mycket tekniska fel i anfallsspelet. Vi missade för mycket framåt efter paus och de lyckades utnyttja det jäkligt bra. 

Men tros nederlaget är det en förhoppningsfull Blomgren inför nästa möte i Kungsbacka. 

– Så klart är Aranäs betydligt bättre än många allsvenska lag, men jag tycker inte alls vi är långt ifrån att ro på dem. Jag tror det kommer bli tuffa matcher och förhoppningsvis kan vi ta det här även om vi har en uppförsbacke nu. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.